liga bundes grgic

Dve pobede klubova srpskih strelaca u Bundes ligi

Klubovi srpskih strelaca u Bundes ligi- grupa „Jug“ Kelhajm iz Gminda Damira Mikeca i Valdkirh Dimitrija Grgića upisala su u trećem „vezanom“ kolu sa dva meča dve pobede. Grgić je u ovim trijumfima doprineo sa dve, a Mikec sa jednom pobedom!
U prvom meču Grgićev Valdkirh je sa maksimalnih 5:0 slavio na gostovanju Hambrikenu. Grgić je sa 384:375 doneo poen svom timu protiv Karine Vindhorst. U drugom susretu, Valdkirh je na svom strelištu dočekao ESB Veil na Rajni i pobedio sa 4:1. Poen je opet doneo Grgić pobedivši sa 386:378 Mihaela Švalda.
Kelhajm iz Gminda je u prvom susretu kao domaćin bio bolji od Ludvizgburga sa 4:1. Poen je izgubio Damir Mikec za jedan krug (384:385) od Floriana Brunera. Ovaj nesrećni poraz naljutio je Mikeca i u drugom meču na gostovanju Vilmandingenu, koji je Kelhajm dobio sa maksimalnih 5:0, je sjajno gađao pobedivši sa 389:378 Kevina Ventu. Mikecovih 389 krugova je među najboljim rezultatima do sada u Bundes ligi, više je imala (392) samo Ukrajinka Olena Kostevič koja gađa za Minhen.
Na tabeli, četiri vodeća kluba Valdenburg, Minhen, Kelhajm i Valdkirh imaju po deset bodova (pet pobeda i poraz).

Povezana vest:  Bareta 27, Lukić 62. na EŠ u Mariboru