svetosavski turnir u pancevu 2

OŠ „Miroslav Mika Antić“, Gimnazija „Uroš Predić“ i Mašinska škola pobedili na pančevačkom Svetosavskom turniru

Učenici i učenice OŠ „Miroslav Mika Antić“, kao i takmičarke Gimnazije „Uroš Predić“ i takmičari Mašinske škole u Pančevu, pobednici su Svetosavskog turnira koji je, kao i prethodnih 15 godina, organzovala družina „Pančevo 1813“ na svom renoviranom strelištu. Najpreciznije pionirke su bile Ivana Vislavski (OŠ „Bratstvo jedinstvo“), Mina Mihajlović, Marija Aleksić i Jovana Mihajlović (sve iz OŠ „M. Antić“, Anastasia Grujoski iz OŠ „Goce Delčev“ (Jabuka) itd.
U konkurenciji pinira najuspešniji su bili Stefan Mihajlov iz OŠ „M. Antić“, Sergej Vukasović (OŠ „B. Radičević“), Stevan Kalinić (OŠ „1.maj“, Vladimirovac), Nikola Ivanovski (OŠ „J. J. Zmaj“), Đorđe Mihajlović (OŠ „M. Antić“) itd.
Miona Stoićević i Milica Zdravković (obe iz Gimnazije „Uroš Predić“) osvojile su prva dva mesta u konkurenciji učenice srednjih škola, dok je treća bila Bojana Nikolić iz Ekonomske škole. Četvto mesto zauzela je Andrea Sabo iz Gimnazije „Uroš Predić“ itd.
Titulu najboljeg u konkurenciji đaka srednjih škola poneo je David Dautović iz Elektrotehničke škole, ispred Đorđa Jovčević i Nikole Advigova (obojica iz Mašinske škole). Četvrti je bio Aleksa Borković.
Gađalo se pet probnih i deset dijabola za rezultat iz serijske vazdušne puške,čime su i zvanično počeli treninzi školske dece za ovogodišnja školska takmičenja u streljaštvu početkom aprila.
Po tradicionalnom vojvođanskom običaju, svi učesnici su dobili perece, koje im je pripremila pekara „Margarita“. Pomogli su sokovima „Kokta“ i slatkišima „Soko Štark“ iz Atlantik grupe.
Streljačka družina „Pančevo 1813“ je obezbedila diplome, mete, dijabole i opremu za takmičenje.

Povezana vest:  Teodora Vukojević šampionka Evrope

PHOTO: S. VELJKOVIĆ INFO CENTAR SSS