ekipa_crvena_zvezdaSD Crvena zvezda i streljački priredili prijem za zlatne devojke

 

Streljački klub Crvena zvezda ove godine obeležava tri decenije uspešnog rada i njegovi strelci su mu, u slavljeničkoj godini, darovali najlepši poklon- svetske medalje! Zorana Arunović je na Šampionatu sveta u Minhenu osvojila svetsko zlato vazdušnim pištoljem, svetsko srebro MK pištoljem i sa drugaricama iz kluba i reprezentacije Jasnom Šekarić i Jelenom Arunović i ekipno srebro MK pištoljem!

– Sjajni strelci Crvene zvezde su nas još jednom obradovali i čestitam im, kao i trenerima i streljačkim radnicima i rukovodstvu kluba – rekao je u pozdravnoj reči na prijemu u SD Crvena zvezda potpredsednik Sportskog društva Aleksandar Boričić. – Želimo im da u ovom ritmu nastave i do Londona 2012. jer su olimpijske igre san svakog sportiste. Zorana Arunović je već ispunila olimpijsku normu i prešla je polovinu puta do olimpijske medalje, koja joj nedostaje u kolekciji.

Ivan Todorov, generalni sekretar SD Crvena zvezda je podsetio da je Zorana Arunović u avgustu 2006. postala sportista meseca sportskog društva zbog zlatne omladinske medalje na SP u Zagrebu i poželeo da olimpijsku vizu overi još strelaca, ali i drugih sportista crveno bele porodice.

Povezana vest:  SP MINHEN, Juniorke 18, seniorke 28. na Šampionatu sveta u Minhenu MK puškom 60 metaka ležeći

Sportski direktor streljačkog kluba, proslavljeni trener Vlada Jevtić, naglasio je da je Zorana Arunović prešla put od odličnog juniora do šampiona sveta u seniorskoj konkurenciji i da je pokazala da je stasala u vrhunskog strelca. Zahvalio se Sportskom društvu Crvena zvezda, Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Skretarijatu za sport i omladinu  Beograda i Sportskom savezu Beograda, kao i kompanijama Telekom, Lasta, Frikom, Saga i Direkciji za građevinsko zemljište na podršci strelcima. Čestitao je i stručnom štabu i treneru Ivanu Kvasnevskom, koji je bio i trener reprezentacije u Minhenu.

Zorana Arunović je istakla da je presrećna zbog dve medalje, ali i da je tužna što je MK pištoljem, izgubila za desetinku zlatnu medalju:

– Ponekad je neophodni i malo sportske sreće. Bila sam veoma spremna, uostalom za šampionat sveta sam se pripremala godinu dana. Takođe, izgubile smo ekipnu medalju vazdušnim pištoljem za dva kruga i kada se sve podvuče, moglo je da bude još bolje. Radosna sam i zbog olimpijske norme, očekujem da mi se pridruži i Jasna Šekarić… Ovih uspeha ne bi bilo bez podrške kluba, sportskog društva i naših prijatelja iz sponzorskih firmi.

Povezana vest:  Sedam zlatnih medalja Srbima u Sloveniji

trio_zvezde_i_trenerJasna Šekarić je priznala da nije u Minhenu bilo sve kako je planirala:

– Iskustvo me je naučilo da u sportu često, na kraju, ne ispadne kako si želeo. Ekipna medalja je ipak lepa nagrada za trud cele reprezentacije jer smo se dobro pripremale. Iskreno, očekivala sam da već u Minhenu obezbedim vizu za London 2012. Želja mi je da  uđem u našu i svetsku olimpijsku istoriju kao sportista sa sedam učešća na olimpijskim igrama. A kada si već na olimpijskom turniru, uvek nišaniš i medalju.. Čestitam Zorani, bila sam oba puta iza nje i preživljavala svaki njen hitac u finalu, ka da ja osvajam medalju. Ovo je i dragoceni kvalitet ove ekipe: zajedno smo i kad je teško i kada je lepo…I ja sam u tim godinama postizala vrhunske rezultate, dobro je da je i Zorana krenula na vreme.

Povezana vest:  U Hali sportova pred metama 256 strelaca

Treća članica srebrne reprezentacije Jelena Arunović se našalila:

– Posle svga što su rekle, meni ostaje samao da zapevam, a ja slabo pevam. Hvala Zorani i posebno Jasni. Da nije „ubila“ poslednjih pet centara u meču, ne bismo osvojile srebro!

Lepoj svečanosti prisustvovali su pomoćnik  ministra omladine i sporta Srbije Goran Kreclović, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki, generalni sekretar Sprotskog saveza Srbije dr Dane Korica, predsednik i generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Ilić i Zoran Jovanović, predsednik i generalni sekretar Streljačkog saveza Srbije Obrad Stevanović i Nenad Petković, direktor Streljačkog kluba Crvena zvezda Nikola Nikolić, legende SD Crvena zvezda dr Miroslav Popović i Roče Nikolić,  brojne zvanice iz sportskog života Beograda, sportisti, treneri i sportski radnici članovi porodica strelaca i prijatelji streljačkog sporta.