jovana rula zvezdaraU subotu 4. septembra 13. „Gocin memorijal“

 

Streljački klub Zvezdara organizovaće u subotu 4. septembra na strelištu na Mirijevu 13. „Gocin memorijal“ MK pištoljem za seniorke, juniorke i juniore 30 plus 30 metaka u spomen na nekadašnju reprezntativku, državnu šampionku i rekorderku Gordanu Jojić – Nikolić, poniklu u ovom klubu, koja je kasnije, kao strelac i trener ostavila ogroman trag i u beogradskom Partizanu. Bila je sa Mirjanom Mašić Jovović i Valerijom Sabatkom članica ekipe koja je na EŠ u Sulu 1981. osvojila ekipnu bronzu MK puškom trostav 3 puta 20 metaka. Pred kraj karijere gađala je i pištoljem.

Povezana vest:  Strelci mole predsednika Nikolića za pomoć

– Turnir organizujemo da bismo sačuvali sećanje na našu Gocu, sjajnog strelca i još boljeg čoveka – kaže trener Zvezdare Slobodan „Doktor“ Bojković.- Drago nam je što se uvek odazovu najbolje sepske takmičarke i to daje posebnu težinu „Gocinom memorijalu“. Prošle godine smo uveli i disciplinu MK pištolj 30 plus 30 metaka za juniore, pa će gađati i ove godine. Zahvaljujemo se Sekretarijatu za sport i omladinu Beograda, koji nam je pomogao da organizujemo turnir. Lane su pobedili sjajna takmičarka Zvezdare Jovana Rula i junior Crvene zvezde Miloš Katanić.

Povezana vest:  Pančevo i Mladost okićeni zlatom

Učestvovaće svetska šampionka i vicešampionka Zorana Arunović, članica vicešampionske kipe na SP u Minhenu MK pištoljem Jelena Arunović, Bobana Veličković evropska šampionka vazdušnim pištoljem, reprezentativka Zvezdare Aleksandra Ristović kao i brojni reprezentativci i reprezentativke iz beogradskih klubova. Takmičenje počinje u 11 časova.