kzn_tob_decembar_2010Zorana Arunović pozvala ljubitelje sporta u Kovilovo na 35. „Internacinalno prvenstvo Beograda“ u streljaštvu

 

Zorana Arunović reprezentaivka Crvene zvezde, svetska šampionka i vicešampionka pištoljem, pozvala je na konferenciji za medije u sali Turističke organizacije Beograda, ljubitelje sporta da dođu u Kovilovu u subotu i nedelju 11. i 12. decembra i prate takmičenja na 35. „Internacionalnom prvenstvu Beograda“ u streljaštvu. Organizator je Streljački savez Beograda uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, „Dunav osiguranja“, Laste, Ministarstva omladine i sporta Srbije, Streljačkog saveza Srbije i Jugoimport SDPR.

– Doći će mnogi osvajači olimpijskih, svetskih i evropskih medalja – rekla je Arunovićeva. – Ovo je dobra prilika da se ljubitelji sporta upoznaju sa tajnama streljaštva na takmičenju koje je meni posebno drago i na kome se uvek trudim da postignem najbolje rezultate. Dobro sam gađala na „Trofeju Mladosti“ u Zagrebu prošlog vikenda, forma mi je u usponu i pokušaću da „pojurim“ u Kovilovu rezultat od 390 krugova i, naravno, odbranim titulu osvojenu prošle godine prvog dana takmičenja.

Povezana vest:  Srpski strelci puškom pobedili u „Evropskoj ligi mladih“ u grupi u Vroclavu

Andrea Arsović, reprezentativka Partizana, koja je lane pobedila vazdušnom puškom sa 399 krugova, samo krug manje od apsolutnog rezultata je obećala:

– Pokušaću da postignem 400 krugova i opet pobedim. Ove sezone sam imala dosta problema, prvo sam operisala koleno, potom sam promenila i pušku koja se, nedugo zatim, pokvarila… Sada je, međutim, sve u redu, bilo je dobro u Zagrebu gde sam osvojila drugo mesto, nadam se da će biti još bolje u Kovilovu.

Damir Mikec, olimpijac Policajca pištoljem, je naglasio:

–  Šteta što je ukinut tromeč reprezentacija  Srbije, Slovenije i Hrvatske, a jedan od turnira koji su se bodovali bio je i „Internacaonalno prvenstvo Beograda“. Sada nije reprezentativna akcija, postalo je klupsko takmičenje, pa se zahvaljujem mom klubu koji je me je poslao i na turnir u Zagreb, a biće uz mene i za ovo takmičenje u Beogradu. Dopada mi se pehar koji je obezbedio Sekretarijat za sport i omladinu Beograda za strelca sa najboljim rezultatom, trudiću se da ga ponosno podignem u Kovilovu, ali i da pokušam da odbranim dva prva mesta koja sam osvojio prošle godine.

Povezana vest:  Srpski trio vodi trku na evropskim listama

U ime Sekretarijata za sport i omladinu Beograda goste i učesnike konferencije za štampu je pozdravio Dragan Ćirić, istakavši da ovakva takmičenja sa dugom tradicijom i kvalitetnim učesnicima, afirmišu Beograda kao sportski grad, a predsednik Streljačkog saveza Beograda Bojan Bojanić je podvukao:

– Po kvalitetu, ovo je jedno od najjačih takmičenja u regionu sa 250 učesnika iz 15 zemalja. Prvi put učestvovaće i strelci iz Ujedinjenih arapskih emirata i El Salvadora, a dolaze nam gosti i iz BiH, Bugarske, Hrvatske, Francuske, Mađarske, Makedonije, Crne Gore, Norveške, Rumunije, Slovenije, Slovačke, Švedske i Ukrajine. Za sve učesnike pripremili smo i „Streljačku žurku“ u restoranu „Petica“ na Adi Cigalniji u subotu od 21 čas. Očekujemo veselu gužvu jer nam je  u goste došlo 140 strelaca iz inostranstva, a učestvovaće još 110 domaćih takmičara.

Povezana vest:  Henkok odbranio titulu u skitu

Pravog dana, u subotu, je „Trofej Beograda“ kada gađaju posebno juniorske i seniorske kategorije puškom i pištoljem. U nedelju 12. decembra je „Velika nagrada Beograda“ gde gađaju muškarci i žene sa oba oružja u apsolutnoj konkurenciji.

Prošle godine na „Trofeju Beograda“ sve četiri titule u seniorskoj konkurenciji pripale su srpskim strelcima. Puškom su slavili Andrea Arsović (Partizan) i Milutin Stefanović („Čika Mata“, Kragujevac) a pištoljem Zorana Arunović (C. zvezda) i Damir Mikec (Policajac) koji je sa 587 krugova izjednačio državni rekord osnovnog dela. Drugog dana ponovo su pobedili Milutin Stefanović i Damir Mikec, najbolja pištoljem bila je Francuskinja Ridiže, a puškom Hrvatica Pejčić. Jasna Šekarić je bila druga pištoljem, a Zorana Arunović treća. Pehar Sekretarijata za sport i omladinu Beograda dobila je Ivana Maksimović za dva najbolja rezultata u konkurenciji juniorki puškom, kao i Hrvatica Snježana Pejčić za apsolutnih 400 krugova prvog dana vazdušnom puškom.