mazinjanin sa zlatnom medaljom i peharom na regionalnom turniru u kuvajtuMladi reprezentativac Policajca Borislav Mazinjanin na pripremama  u Kuvajtu

 

Borislav Mazinjanin, reprezentativac beogradskog Policajaca, boravio je devet dana na pripremama u Kuvajtu, po pozivu njegovog trenara Srećka Pejovića koji trenutno radi u ovoj zemlji kao trener njihove reprezentacije. Streljački savez Kuvajta omogućio je Mazinjanu sve uslove za trening na izvanrednom strelištu za MK i vazdušno oružje na olimpijskom strelištu.

mazinjanin na mk strelistu– Bora je trenirao svakog dana dva puta, pre podne MK, a posle podne vazdušnom puškom. Vreme za treninge, posebno MK oružjem, u ovo doba godine u Kuvajtu je idealno. Gađao je dnevno  po pet sati, dogodilo se i da je u  dva dana ispalio preko 500 metaka. Učestvovao je i na jednom lokalnom takmičenju, gde je pobedio vazdušnom puškom. Imao je pet kontrolnih gađanja i rezultati su mu se kretali od 581 do 593 kruga vazdušnom puškom, a na kontrolnom MK puškom poslednjeg dana imao je u trostavu 1.149 krugova. Mislim da će mu ovi veoma naporni treninzi dobro doći u daljim pripremama za Prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem u Breši od 1. do 7. marta. – istakao je Srećko Pejović.-  Kuvajtski strelci su oduševljeni našim mladim reprezentativcem, naročito njegovim odnosom prema treningu. Mislim da su mogli i da vide sve dobre osobine srpske škole streljaštva, ali i da nešto nauče, posebno kuvajtski juniori koji su veoma talentovani i lepa su perspektiva ovog sporta.

Povezana vest:  Andrea Arsović: Ne volim da pratim šta se dešava u finalu

Borislav Mazinjanin ne krije oduševljenje boravkom u Kuvajtu:

– Ovih devet dana prošli su kao san. Oduševljen sam ovom lepom zemljom i divnim ljudima, kao i  uslovima za treninge i izvanrednim strelištem, tako da mi naporan rad i nije tako teško pao. Posebno sam impresioniran dobrodošlicom čelnika saveza, predsednika šeika Salman Al Sabaha i generalnog sekretara Obaida Al Osaimija, ali i svih strelaca tako da sam, za ovo kratrko vreme, stekao i mnogo prijatelja. Nadam se da sam i ja njima bio od koristi, pošto smo zajedno trenirali. Ovom prilikom se zahvaljujem svima na izuzetnom gostoprimstvu i pažnji, kao i na fantastičnim uslovima koje su mi obezbedili za vreme boravka u Kuvajtu. Hvala i mom treneru Srećku Pejoviću, koji je najzaslužniji za ovaj divni doživljaj je, i nadam se daću mu se odužiti dobrim rezultatima na Šampionatu Evrope -reči su Borislava Mazinjanina.

Povezana vest:  Jasna Šekarić četvrta MK pištoljem na Svetskom kupu u Beogradu