JASNA SEKARIC_kovilovo

Jasna Šekarić donela bod svom Kelhajmu koji, ipak, nije uspeo da se plasira u polufinale završnog turnira Bundes lige

Jasna Šekarić, reprezentativka Crvene zvezde koja gađa vazdušnim pištoljem kao gost u nemačkom klubu Kelhajm, donela je bod svojoj ekipi koja, ipak, nije uspela da  prođe u polufinale na završnom turniru Bundeslige u nemačkom gradu Paterbornu.

Kelhajm je poražen u četvrtfinalu od Broisteda sa 3:2. Šekarićeva je imala najbolji rezultat meča od 381 krug i osvojila je poen protiv Jerga Mejera koji je imao 379 krugova. Drugi poen osvojio je Tobijas Pjechacek. Jedna od zvezda Kelhajma Mongolka Dorsjuren Mungbajar koja već više od decenije gađa za Nemačku, imala je 368 krugova, koliko je imao i Sebastijan Rosner. Bila su to dva najslabija rezultata susreta koja su doprinela porazu. Ukupan rezultat bio je 1.866:1.867 krugova za Broisted.

Povezana vest:  Andrea Arsović: Ne volim da pratim šta se dešava u finalu

U polufinalu sastaće se Valdenburg (savladao u četvrtfinalu Bremen sa 3:2) i Broisted. Drugi par je Kriftel – pobednik meča Dinamo Firt i Olimpija Berlin. Kriftel je sa 4:1 savladao Etlingen.

U ekipi Valdenburga odlično je gađala Bugarka Marija Grozdeva sa najboljim rezultatom meča od 386 krugova i donela poen svom timu, a u ekipi Bremena olimpijska šampionka iz Atine Ukrajinka Olena Kostevič koja je sa 385:384 savladala Abdulaha Ustaoglua (Nemačka), ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Povezana vest:  Ivana Maksimović šampionka Srbije

Kelhajm Gmind je iz pokrajine Bavarska. Takmiči se u zoni Jug Bundeslige, 2007. i 2008. je pobedio u ovoj zoni a 2010. je bio je drugi. Ove sezone osvojio treće mesto na tabeli Juga, sa dva poraza u sedam kola i to oba puta kada Jasna Šekarić nije gađala – od pobednika takmičenja u grupi Jug Valdenburga  za koga gađa i legendarni ruski strelaca Vladimir Gončarov i drugoplasiranog Etlingena u čijim je redovima nemački reprezentativac Patrik Lengerer. Četvrti kloub iz zone Jug koji se plasirao na završni turnir je Dinamit Firt, gde su prve zvezde Dankinja Suzana Mejerhof i Italijanka Klaudija Verdačio.

Povezana vest:  Srpski podmladak u dva kampa

Šekarićeva je u pet kola u kojima je gađala imala pet pobeda. Savladala je, između ostalog, i Gončarova sa 381:380 krugova. Imala je prosek od  380 krugova ako se računaju četiri najbolja rezultata (378, 382, 381, 379). Uoči turnira bila je gost bračnom paru  Monika i Tomas Karš u Regenzburgu. Oboje gađaju za klub, stim što je Tomas i trener ekipe.

Iz grupe Sever kvalifikovali su se Bremen, Kriftel, Broisted i Olimpija Berlin. Na završnom turniru Bundeslige gađa i osam najboljih ekipa vazdušnom puškom.