REPREZENTACIJA_SA_PREDSEDNIKOM_SSS_OBRADOM_STEVANOVICEM

Stigle tri medalje sa Svetskog kupa u Koreji

Srpski strelci, učesnici prva dva ovogdišnja Svetska kupa, u Sidneju i Čangvonu u Koreji, doputovali su u Beograd.

Jasnu Šekarić, Zoranu Arunović, Bobanu Veličković, Ivanu Maksimović, Andreu Arsović, Lidiju Mihajlović, Nemanju Mirosavljeva, Stevana Pletikosića, Dragana Markovića, selektora Zorana Stojiljkovića i trenera reprezentacije Ivana Kvasnevskog na aerodromu su dočekali predsednik Streljačkog saveza Srbije Obrad Stevanović, generalni sekretar Nenad Petković, viši stručni saradnici u SSS Goran Maksimović i Bojana Nikolić, tehnički sekretar SSS Marija Popović, sportski direktor Crvene zvezde Vlada Jeftić, treneri u Akademcu i Partizanu Mitja Grgić i Dragan Donević, generalni sekretar kluba „Novi Beograd Ušće“ Dalibor Fatić, kao i veliki broj strelaca, streljačkih radnika i prijatelja ovog trofejnog sporta.

– U celini, možemo da budemo zadovoljni, na dva svetska kupa osvojili smo tri medalje sve tri u Čangvonu– Andrija Zlatić zlatnu vazdušnim pištoljem , Nemanja Mirosavljev srebrnu MK puškom trostva i Ivana Maksimović bronzu vazdušnom puškom. Maksimovićeva i Dimitrije Grgić su osvojili olimpijske vize za London. Grgić je bio osmi u finalu. U Čangvonu smo imali ukupno četvoro finalista. U Sidneju je šestoro naših strelaca gađalo u finalu. Šesta mesta pripala su Jasni Šekarić MK pištoljem,, Nemanji Mirosavljevu MK puškom – trostav, Andrei Arsović vazdušnom puškom i Bobani Veličković vazdušnim pištoljem, sedmi je bio Damir Mikec MK pištoljem, a osmi Andrija Zlatić vazdušnim pištoljem. Malo koja zemlja, čak i takve velesile kakve su Kina, Rusija, Nemačka i SAD mogu da se pohvale ovakvim bilansom-komentar je selektora Stojiljkovića.-  Ne bojim se slatkih muka koje me čekaju u slučaju da imamo više strelaca u disciplini kvalifikovanih za London kao što je to slučaj sa pištoljem za muškarce. Mislim da će do kraja godine biti još disciplina u kojima ćemo imati više strelaca sa vizama za London.

Povezana vest:  Jelena Živković 398 krugova u Ćupriji

Andrija Zlatić je osvojio prvu medalju u karijeri na Svetskim kupovima i nije krio zadovoljstvo:

– U četiri izlaska na vatrenu liniju osvojio sam zlatnu medalju, bio sam osmi i 14. i ako računam i srebro sa Prvenstva Evrope u Breši vazdušnim pištoljem, godina je odlično počela. Biće još dosta prilika za trofeje, cilj je da u Beogradu na Šampionatu Evrope MK oružjem obradujemo naše ljubitelje sporta.

Povezana vest:  Arsovićeva i Stefanović vladari Mediterana

Nemanja Mirosavljev je, kako kaže, bio iznenađen svojim visokim rezultatom u trostavu od 1.172 kruga koji mu je doneo srebro:

– Vremenski uslovi su bili užasni, bolje su se snašli iskusniji strelci, a mene nije opterećivao plasman, jer već imam olimpijsku vizu. Rezultat je za početak sezone, jer smo tek na polovini aprila i nismo mogli da treniramo kod kuće pošto nemamo uslova, odličan. Dobro je bilo i u finalu gde sam manje grešio od drugih…

Otac Ivane Maksimović, Goran Maksimović sa 21 godinom je prvi put učestvovao na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. a u Seulu 1988. je postao olimpijski šampion. Ivana Maksimović je sa 20 godina osvojila olimpijsku vizu i dobila je od drugarica iz kluba „Novi Beograd Ušće“ posebnu majicu sa znakom Londona a bronzanu medalju je oko vrata odmah stavio njen brat, takođe strelac, Marko:

Povezana vest:  Puškom prvi, pištoljem drugi u Osijeku

– Presrećna sam, ali nije bilo lako.  Sada mogu da se na miru pripremam. Naravno više ćemo raditi zbog Prvenstva Evrope u Beogradu,  MK puškom.

Dimitrije Grgić je sve obradovao osvajanjem olimpijske vize.  Nije krio zadovoljstvo:

– Voleo bih da se ovaj naš dobar početak ne završi sa samo šest viza, da kompletiramo žensku ekipu pištoljem za London, da i Zorana Arunović ima društvo. Uvek je lepo da nas bude što više…

Preostala dva svetska kupa u 2011. održaće se od 14. do 22. maja u Fort Beningu (SAD) i Minhenu od  16. do 23. juna.

Šampionat Evrope MK oružjem  na kome će se takođe vaditi olimpijske vize, je od 31. jula do 14. avgusta u Beogradu.