reprezentacija

EP 2011, BEOGRAD

Vladimir Lisin otvorio Šampionat Evrope u streljaštvu

 

Ruski sprotski zvaničnik i poslovni čovek Vladimir Lisin, predsednik Evropske streljačke konfederacije (ESK) svečano je otvorio Šampionat Evrope u streljaštvu (MK oružje, gađanje glineih golubova i puškom velikog kalibra) koji će se do 14. avgusta održati na strelištu „Bg sportskog centra  Kovilovo“  u kasarni NH „Stevica Jovanović“u Pančevu.

– Čestitam vrednim organizatorima i predsedniku Organizacionog komiteta Milanu Šotri na sjajno obavljenom poslu u pripremi ovog velikog takmičenja  na kome će učestvovati blizu 1.600 strelaca, trenera i zvaničnika iz 47 zemalja – rekao je Lisin na svečanom otvarnju u Kovilovu kome je prisustvovao veliki broj uglednih zvanica, streljačkih radnika i strelaca.- Beograd je još jednom ugostio najbolje strelce Evrope, obezbedio odlične uslove i nadam se da će biti i vrhunskih rezultata.

Povezana vest:  Dva srebra srpskih strelaca na Svetskom juniorskom kupu u Porpetu

Milan Šotra predsednik Organizacionog komiteta Šampionata Evrope poželeo je učesnicima ugodan boravak i dobre rezultate i pozvao ih da ponovo dođu u Beograd:

– Za manje od mesec dana na strelištu u Kovlovu održaće se i Šampionat sveta u gađanju glinenih golubova. I tada ćemo vam poželeti srdačnu dobrodošlicu…

Sportski direktor Olimpijskog komiteta Srbije dr Branislav Jevtić istakao je u pozdravnoj reči da ovo takmičenje ima poseban značaj ne samo za streljaštvo, nego i za olimpijski pokret, jer će se na njemu vaditi i olimpijske vize za London 2012.

Povezana vest:  Stigle medalje iz Granade

Zastavu Srbije na jarbol uz zvuke himne „Bože pravde“ podigla je najbolja sportistkinja u 2010. svetska šampionka i vicešampionka pištoljem Zorana Arunović. U ime strelaca zakletvu je položila Jasna Šekarić, a u ime sudija proslavljeni olimpijac Goran Maksimović.

Gosti su uživali i u bogatom kulturno umetničkom programu KUD PKB kao i u fantastičnom vatrometu.

Prva takmičenja na EŠ su u ponedeljak 2. avgusta kada gađaju juniori i juniorke MK puškom 60 metaka ležeći. Početak je u 9 časova, ulaz je slobodan.

Povezana vest:  Šegrt kao majstor na Prvenstvu Srbije