sa_vatrene_linije_u_trsteniku

Rackov i ekipa „Radivoj Ćirpanov“ šampioni Srbije „papovkom“
 
Strelac družine „Radivoj Ćirpanov“ Mateja Rackov osvojio je titulu šampiona Srbije poluautomatskom puškom „papovkom“ na Prvenstvu Srbije u Trsteniku. Ekipnu titulu prigrlili su strelci družine „Radivoj Ćirpanov“ iz Novog Sada.
Rackov je u finale ušao kao drugi sa 269 krugova, ali je  sjajno gađao plej of i okitio se titulom sa ukupno 358 krugova! Srebrnu medalju osvojio je Mirosav Šegrt iz zrenjaninskog Bečkereka sa 349 (270) krugova, dok je treće mesto pripalo Miroslavu Morači (Vojnik, Subotica) sa 342 (262) kruga. Finale je vredelo 251 krug.
Novosadski „Radivoj Ćirpanov“  sa sjajnih 788 krugova ubedljivo osvojio šampionsku titulu. Prošle godine je bio treći. Srebro je pripalo Stražilovu iz Sremskih Karlovaca sa 744 kruga. Karlovčani su i lane bili vicešampioni. Bronza je sa 722 kruga osvojio Bečkerek (Zrenjanin).
Medalje je uručio delegat SS Srbije na šampionatu Milisav Pantić.
Prošle godine „papovkom“ su slavili ekipa „Dragan Jevtić Škepo“ iz Gornjeg Milanovca i Aleksandar Čogurić (Partizan).
Drugog dana u nedelju 30. septembra, održaće se takmičenje za titule u najstarijoj srpskoj streljačkoj disciplini vojničkom puškom – trostav 3 puta 10 metaka i 20 metaka ležeći. Organizatori prvenstva su Streljački savez Srbije i streljački radnici Trstenika.
Povezana vest:  Arunovićeva i Mikec do zlata, Vukojevićeva i Stefanović bronzani u Kairu