LIDIJA MIHAJLOVIC KUP SRBIJE 2010Bez Mihajlovićeve u Pekingu

 

Lidija Mihajlović propustiće, zbog porodičnih obaveza, drugi ovogodišnji Svetski kup u Pekingu od 16. do 24. aprila.

Srpske strelce, predovodiće evropska šampionka vazdušnom puškom Andrea Arsović, a na put će ukupno četiri takmičara i tri takmičarke MK i vazdušnom puškom i četvoro strelaca MK i vazdušnim pištoljem. Puškom će gađati: Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac), Nemanja Mirosavljev, Dragan Marković (obojica Novi Sad) i Milenko Sebić (Policajac), odnosno Aranka Binder (Novi Sad), Andrea Arsović (Partizan) i Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće).

Povezana vest:  Maksimović i Todorović za katedrom u Moskvi

MK i vazdušnim pištoljem gađaće: Jasna Šekarić, Zorana Arunović (obe Crvena zvezda), Damir Mikec (Policajac) i Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice).  Vođstvo reprezentacije biće naknadno određeno.

– Planiramo kratke pripreme u Novom Sadu od 7. do 10. aprila – kaže selektor Zoran Stojiljković. – Uz strelce koji će putovati za Peking, na pripremama će biti i Dimitrije Grgić iz Akademca, koji gađa pištoljem, kao i Bojana Nikolić iz Policajca i Dejan Pešić iz Pančeva, koji gađaju puškom. U Novom Sadu će se već ovog vikenda održati prvi Kup Srbije MK oružjem, tako da će reprezentativci imati i jedno dobro takmičenje pred odlazak za Peking.

Povezana vest:  Vojvođanski podmladak u pozorištu u Uljmi

Na prvom Svetskom kupu u Sidneju od 20. do 28. marta učestvovali su Jasna Šekarić i Damir Mikec. Šekarićeva je osvojila zlato MK pištoljem i sedmo mesto vazdušnim pištoljem, dok je Mikec bio četvrti MK i sedmi vazdušnim pištoljem.

Treći Svetski kup je u američkoj vojnoj bazi Fort Bening od 22. do 31. maja, a četvrti, poslednji, u Beogradu od 26. juna do 4. jula. Šampionat sveta na kome će se vaditi prve vize za OI u Londonu 2012. je  od 29. jula do 11. avgusta u Minhenu.

Povezana vest:  Srbija peta nacija po broju viza za OI 2012. i 16. po broju medalja na SP u Minhenu