Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić rekao je danas da će predstojeći meč protiv Nemačke na Svetskom prvenstvu biti fizički veoma zahtevan, ali je istakao da se njegova ekipa neće štedeti već da će ići punom snagom „kako se god završilo na kraju“.

„Došli smo da odigramo ceo turnir, da li to bio glavni ili utešni krug. Očekivanja su da uvek damo sve od sebe, pogotovo u situaciji gde smo dosta načeti, tako da neko drugi pruži veći doprinos nego što je dao do sada. Igrači su dobili slobodan dan, ali sam im rekao da to nije nagrada već rezultat ogromne potrošnje i davanja na terenu. To je naš sport, mora da boli. Gledamo napred. Ovo su lekcije, nije razočaranje“, rekao je Peruničić.

Povezana vest:  Vuković izvršio promenu, Zelenović umesto Radivojevića

Rukometaši Srbije sutra igraju protiv Nemačke meč petog kola Grupe A Svetskog prvenstva.

Nemačka i Francuska su odigrale vrhunski meč, a selektor Srbije je prokomentarisao igru domaćina šampionata.

„To su vrhunske ekipe kompletne u svakom smislu. Razlika je u tome što su Nemci euforični imaju ogromnu energiju, a Francuzi stabilni i staloženi u onome što rade. To Nemce krasi, ta agresivnost, odbrana, puno trčanja, što se negde i uvodilo kroz Bundesligu, taj moderni rukomet, brzi centar i sve to“, rekao je Peruničić.

Povezana vest:  Cvijić: Mnogo jaka grupa

„Biće zahtevno na fizičkom planu, ali svesni smo da smo taj sadašnji rukomet maksimalno koristili, to je moj način razmišljanja, tranzicija, brz centar, od toga neću odstupiti. Te kalkulacije da se prištedimo, to ne postoji, idemo punom snagom kako se god završilo na kraju“, dodao je selektor Srbije.

Utakmica se igra sutra od 18.00.

Povezana vest:  Bronzana medalja za žensku univerzitetsku reprezentaciju na Univerzijadi u Južnoj Koreji