veselin_vukovic_kovilovoSP ŠVEDSKA 2011

Vuković: Nema ničega bez timskog duha

 

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković rekao je danas da pokušava da gradi budućnost ekipe na timskom duhu i da su timu potrebna dva kvalitetna igrača koji mogu da igraju u odbrani i napadu. Rukometna reprezentacija Srbije igra večeras protiv Argentine, poslednju utakmicu druge faze takmičenja na Svetskom prvenstvu u Švedskoj. Srbija je izgubila šanse za plasman u polufinale, pa će u završnici turnira igrati za konačan plasman.

-Nekada je bilo prevelikih očekivanja koja nisu bila čvrsto utemeljena. Mnogo puta smo ih ispraćali po medalju, a dešavalo se to što se dešavalo. To je dodatan pritisak. Ja sam bio prilično objektivan kada sam rekao da u ovom trenutku nemamo kvalitet za medalju – rekao je Vuković.

Povezana vest:  Ilić: Na pobedu u Vespremu, nemamo drugu opciju

-Imamo pojedinaca koji imaju veliki rejting, ali i onih koji igraju u malim klubovima. Pokušavamo da gradimo neku budućnost na kolektivnom duhu, da svako ima mesto u ovom timu. Osnovno je da damo sve od sebe i kada to uradimo, možemo se pogledati u oči – dodao je on.

Vuković je rekao da su ekipi potrebna dvojica igrača koji igraju u odbrani i napadu i istakao da se tokom priprema sa igračima mnogo radilo na psihičkom planu.

Povezana vest:  SP ŠVEDSKA 2011, Srbija u drugu fazu sa drugim golmanom

-Poslednjih 10 minuta utakmice je problem, jer nemamo još jednog vrhunskog igrača, ili dva kvilitetna, koji mogu da igraju u oba pravca, da nam Momir Ilić dočeka završnicu odmoran. Polako stvaramo tim… Bez timskog duha nema ništa, svima nam je jasno – rekao je on.

Selektor Srbije ponovo se osvrnuo na suđenje na Svetskom prvenstvu I utakmicu protiv Poljske.

-Nije lako igrati kada ti do sada sudije sviraju 16-17 faulova od pivotmena. Imaš određene akcije, gde pivotmen treba da se pojavi u bloku, da zagradi u odbrani, a on to ne sme, jer će svirati probijanje. Tada ti odseku bezbrižnost u napadu i moraš da razmišljaš o dodatnim elementima, o kojima nismo razmišljali na pripremnim utakmicama – rekao je on.

Povezana vest:  Kvalifikacije za SP juniora: "Orlići" bolji od Estonaca

-Ne znam zašto su nam uzeli poslednju loptu protiv Poljaka. Dvojica su držala (Alema) Toskića, a treći ga je udario. Sudije su svirale faul u napadu, a lopta je bila na drugoj strani. Nije ovo opravdanje – dodao je selektor i ocenio da su problem nedefinisana pravila u kriterijumu suđenja.

Vuković smatra da bi bilo dobro za budućnost srpskog rukometa osposobiti Momira Rnića da igra u oba pravca.