jovanovski_prvi_mecWTA RIM

Jovanovski u drugom kolu kvalifikacija Rima

 

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se danas u drugo kolo kvalifikacija WTA turnira u Rimu, pošto je na startu savladala 150. igračicu sveta Španjolku Nuriju Ljagosteru Vives sa 6:3, 1:6, 6:4.

Treći reket Srbije je posle vođstva od 1:0 u setovima prepustila inicijativu Španjolki, koja je izjednačila sa ubedljivih 6:1.

Povezana vest:  Zimonjić i Nestor u polufinalu Sidneja

U trećem odlučujućem setu Jovanovski je prva uspešno napala servis španske igračice i povela sa 3:1, ali je Vives odmah uzvratila brejkom (3:2) a potom izjednačila (3:3).

Jovanovski je u poslednjem gemu napravila još jedan brejk i plasirala se u drugo kolo kvalifikacija, što joj je donelo novih 20 bodova za WTA listu, kao i nagradu od 2.900 dolara.

Povezana vest:  WTA KARLSBAD, Ana Ivanović u polufinalu

Osamnaestogodišnja srpska igračica će se u odlučujućem drugom kolu sastati sa 97. teniserkom sveta Australijankom Ališom Molik koja je bila bolja od Mađarice Aniko Kapros sa 6:4, 6:2.

Turnir u Rimu koji se igra za nagradni fond od dva miliona dolara održava se od 2. do 8. maja, a u glavnom zrebu će biti Jelena Janković i Ana Ivanović.

Povezana vest:  Bez promena na vrhu ATP liste, Krajinović napredovao za 14 pozicija