zimonjic_nestorATP LONDON

Pobednički rastanak Zimonjića i Nestora

 

Srpski teniser Nenad Zimonjić istakao je danas da mu je bila čast što je od kraja 2007. godine igrao dubl u tandemu sa Kanađaninom Danijelom Nestorom.

Zimonjić i Nestor su u paru osvojili 22 titule, poslednju danas na završnom ATP turniru sezone u Londonu u čijem su finalu savladali Maheša Bupatija i Maksa Mirnjija sa 2:0 (7:6, 6:4).

Povezana vest:  OI 2012, Janković: Serena je jedna od najboljih svih vremena

Upravo će Mirnji biti novi Nestorov partner, dok će Zimonjić karijeru u kojoj je osvojio 39 titula u muškom dublu nastaviti sa levorukim Francuzom Mišelom Lodrom.

-Želim Maksu puno sreće sa mojim bivšim partnerom. Mnogo sam naučio od njega za ove tri godine. Imali smo dosta zabavnih trenutaka, bilo je i svađi koje su normalne, ali zaista je bilo čast igrati sa tobom – rekao je Zimonjić Nestoru tokom ceremonije dodele trofeja.

Povezana vest:  ATP AO 2013, REZULTATI, Ferer i Berdih pridružili se Đokoviću

-Zaista smo proveli tri izvanredne godine, osvojili Rolan Garos, dva puta Vimbldon, osam Mastersa, dva završna turnir sezone. Mnogi me pitaju zašto se uopšte rastajemo, ali to je život – uzvratio je Nestor.

Obojica su čestitali Paesu i Bupatiju na odličnoj igri u finalu turnira u Londonu u kome su Zimonjić i Nestor do pobede stigli posle samo jednog brejka.

Povezana vest:  Đoković želi da nastavi saradnju sa Agasijem

-Od Maheša i Maksa sam video neke udarce koje nisam tokom cele karijere. Bili ste sjajni. Srećno sa novim partnerima – naveo je Zimonjić i podsetio da će Bupati od naredne sezone igrati sa zemljakom iz Indije Leanderom Paesom, koji je nekada činio tandem i sa srpskim teniserom.