Teniser Novak Đoković rekao je da je „prilično zadovoljan“ svojom današnjom igrom protiv Tomaša Berdiha u četvrtfinalu Rolan Garosa i dodao da zbog gustog rasporeda u ovom trenutku razmišlja samo o oporavku.

-Uslovi su danas bili manje, više isti kao i u prethodnom meču. Današnji protivnik je bio sličan prethodnom, ali Berdih, za razliku od Bautiste (Aguta), igra sa više snage i brzine… Ipak, on mnogo više greši, tako da sam pokušavao da ga na neki način pomeram s jedne na drugu stranu i da mu ne dajem mogućnost da pronađe svoju komfornu zonu – rekao je Đoković novinarima u Parizu.

Đoković se danas plasirao u polufinale Rolan Garosa, pošto je u četvrtfinalu pobedio Berdiha sa 6:3, 7:5 i 6:3.

-Da sam mu dozvolio da pronađe komfornu zonu on bi imao vremena da se dobro namesti, a tada je najopasniji, jer ima jedan od najsnažnijih udaraca. Morao sam da mu poremetim taj ritam i da iskoristim vremenske uslove koji su meni išli u korist. Poprilično sam dobro igrao – rekao je srpski teniser.

Povezana vest:  Jelena Janković u polufinalu Indijan Velsa

Đoković će se u polufinalu sastati sa Austrijancem Dominikom Timom. Srpski teniser je rekao da očekuje da taj meč bude odigran sutra.

-Sutra me očekuje duel s mladim teniserom, koji takođe igra s dosta snage i energije, ali za razliku od Berdiha ima malo više varijacija u igri. Ima bolji spin, bolji kik servis, jako dobro otvara teren… Prvi put je u polufinalu nekog gren slema, šljaka mu je omiljena podloga, nema šta da izgubi i sigurno će biti silno motivisan, ali ja ću se potruditi i dati sve od sebe da se nađem u finalu – rekao je Đoković.

On je dodao da ga je druga nedelja Rolan Garosa više iscrpela psihički nego fizički, a takođe je rekao da od 22-godišnjeg Tima očekuje u narednim godinama češću borbu za trofeje.

Povezana vest:  DAVIS CUP 2014, Lajović doneo Srbiji prvi poen protiv Švajcarske

-On je probio barijeru i sada se prilagođava na tenis u samom svetskom vrhu. Blizu je ulaska u top 10, gotovo da je tu… Ne znam da li mu je ovo polufinale to donelo. Ona zaslužuje da bude tu. Tim je kao najstariji predvodnik nove generacije u kojoj su još (Nik) Kirijos, (Borna) Ćorić, (Aleksandar) Zverev… Očekujem ga narednih godina u češćoj borbi za trofeje – rekao je Đoković.

Novinare je zanimalo da li će on ponovo nositi zastavu Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

-Ne znam kako se sada bira, ali ukoliko budem izabran od strane javnosti, neću to prihvatiti, mogu to već sada da kažem. Već sam imao tu čast u Londonu, smatram da je korektno da neko drugi ove godine oseti tu čast, to je moj stav – rekao je Đoković.

Povezana vest:  Kraj za Tipsarevića u dublu

Na pitanje da li ima nekog da predloži, Đoković je rekao da nema, jer ne bi bilo fer prema drugim sportistima.

-Ne mogu nikoga da predložim, jer onda neću biti fer prema drugim sportistima. Imamo dosta sportista koji to zaslužuju, i u timskim i u pojedinačnim sportovima. Pružiću podršku ko god bude izabran – kazao je srpski teniser.

Novinari su pitali Đokovića za koga će da navija na Evropskom fudbalskom prvenstvu u Francuskoj, koje počinje 10. juna.

-Pa, pošto Srbija ne učestvuje nemam ekipu za koju ću baš da navijam. Navijaću za dobar fudbal i za uživanje… Ali neću biti toliko strastven kao da moja država učestvuje – zaključio je Đoković.