nole_majami_2011

VIMBLDON 2011

Đoković: Odlično je što ne gubim setove

 

Najbolje rangirani srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je zadovoljan igrama u prva dva kola teniskog turnira Vimbldon i da je „odlično“ to što je protivnike pobedio sa 3:0 u setovima.

-U prvoj nedelji turnira moraš da ostaneš potpuno koncentrisan, jer igraš protiv slabije rangiranih igrača, koji nemaju šta da izgube. Odlično je što sam prva dva meča dobio bez izgubljenog seta – kazao je Đoković, a preneli su engleski mediji.

Povezana vest:  ATP MEMFIS, Tipsarević u drugom kolu turnira u Memfisu

On je u prvom kolu bio bolji od Žeremija Šardija iz Francuske sa 6:4, 6:1, 6:1, a u drugom od Kevina Andersona iz Južne Afrike sa 6:3, 6:4, 6:2. Đoković je rekao da je danas protiv Andersona bio „baš, baš dobar“.

-U važnim momentima dobro sam servirao, dobro igrao i vraćao protivnikove udarce baš, baš dobro – ocenio je Đoković.

Povezana vest:  ATP KUALA LUMPUR, Tipsarević osvojio turnir u Kuala Lumpuru

Trenutno drugoplasirani na svetskoj rang listi tenisera u trećem kolu igraće protiv Kipranina Markosa Bagdatisa. Ako uđe u finale Vimbldona, Đoković će postati prvi na ATP listi, bez obzira da li će osvojiti trofej ili ne. On je u karijeri dva puta igrao u polufinalu tog turnira.

Đoković je danas, putem internet društvene mreže Tviter, svojim navijačima otkrio da ima „novog prijatelja“ dok je u Londonu.

Povezana vest:  Ječmenica novi selektor FED kup reprezentacije Srbije

-Moj najbolji prijatelj dok sam u Londonu je mala veverica. Približava mi se sve više i više svakog dana. Pokušavam da je hranim iz ruke. Možda jednog dana… – napisao je Đoković na svom Tviter nalogu.