nole_olimpijada_1

Đoković: Neuspeh na OI me je dodatno motivisao
 
Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da ga je neuspeh na Olimpijskim igrama u Londonu dodatno motivisao da odbrani titulu na turniru masters serije u Torontu.
Đoković je u finalu Rodžers kupa bez većih problema savladao Francuza Rišara Gaskea sa 6:3, 6:2, posle 61 minut igre.
-Nakon poraza koje sam doživeo na Olimpijskim igrama dobio sam dodatnu želju da dođem ovde, prikažem svoj najbolji tenis i pokušam da osvojim titulu. Veoma sam srećan. Iskreno, nisam očekivao da ću osvojiti ovaj turnir nakon emotivnih poraza na Olimpijskim igrama. Trudio sam se, pokušao sam da se vratim i uspeo sam – rekao je Đoković kanadskim medijima.
Đokoviću je ovo 31. titula u karijeri, 12. iz masters serije, a treća u 2012. godini. Pre Toronta, srpski teniser je trijumfovao na Australijan Openu i u Majamiju pre nešto više od četiri meseca.
On je dodao da je Masters u Torontu jedan od najvećih turnira na ATP i da je protekle nedelje radio na povećanju efikasnosti prvog i drugog servisa.
-Prošlo je puno vremena od kada sam igrao finale na nekom turniru. Teško je kada imate Đokovića ispred sebe i ne igrate svoj najbolji tenis. On je bio mnogo bolji od mene – rekao je posle meča Gaske.
Drugog tenisera sveta ove nedelje očekuje nastup na Mastersu u Sinsinatiju, a protivnik u drugom kolu biće bolji iz meča između Andreasa Sepija (Italija) i Robina Hasea (Holandija).

 

Povezana vest:  ATP INDIAN VELS 2011, Đoković i Troicki noćas u dublu