Predsednik Vaterpolo saveza Srbije (VSS) Milorad Krivokapić potvrdio je danas da će se krajem godine u Beogradu igrati utakmica između reprezentacije Srbije i tima sveta, na kojoj će od nacionalnog tima oprostiti Živko Gocić i Slobodan Nikić.

-Za 23. decembar od 18 sati na Tašmajdanu zakazana je revijalna utakmica između reprezentacije Srbije i tima sveta. Na tom meču od nacionalne selekcije oprostiće se dvojica velikana našeg vaterpola Živko Gocić i Slobodan Nikić – rekao je Krivokapić za sajtu VSS-a.

-Izlišno je govoriti koliki značaj su njih dvojica poslednjih 13 godina imali za naš držvni tim. Njihova dostignuća u bazenu, mnogobrojni trofeji sa najvećih takmičenja govore mnogo više u prilog tome od bilo kakvih mojih reči hvale na njihov račun – dodao je on.

Povezana vest:  Beograd domaćin turnira od 6. do 8. jula

Manifestacija pod nazivom Dani vaterpolo šampiona sublimiraće sve ovogodišnje uspehe najtrofejnije sportske organizacije u Srbiji, podsetiti na pojedine jubileje i prirediti veličanstven oproštaj od reprezentacije Živku Gociću i Slobodanu Nikiću.

-Impozantan je podatak da su Žile i Boba zajedno osvojili 55 medalja u reprezentaciji. Zbog svega toga oni zaslužuju veliko poštovanje i veličanstven oproštaj i to je najmanje što mi kao vaterpolo organizacija možemo da učinimo za njih – rekao je Krivokapić.

On je rekao da je VSS učiniti sve kako bi napunio tribine na oproštaju Gocića i Nikića.

Povezana vest:  Udovičić: Manojlović je jedna od legendi vaterpola

-Sa naše strane uradićemo sve i da animiramo publiku kako bismo uz pune tribine upotpunili ceo spektakl. Ne sumnjam da će ljubitelji vaterpola ispuniti plivalište na Tašu i tako izraziti svoju zahvalnost za svu radost koju su ova dva momka godinama unazad donosila naciji – kazao je on.

Krivokapić je rekao da je VSS obezbedio TV prenos i dodao da će događaj uveličati mnogobrojne poznate ličnosti iz javnog života, Gocićevi i Nikićevi prijatelji, a da će uskoro biti poznat i sastav tima sveta.

On je rekao da će 22. decembra biti organizovan novogodišnji koktel na kom će ;jubilarcima u reprezentaciji biti dodeljeni pokloni.

Povezana vest:  EVROINTER LIGA, Pobeda Partizana, poraz Vojvodine

-Na taj način želimo da damo na značaju ovoj igri po kojoj smo prepoznatljivi u celom svetu. Osvojili smo sve što se moglo osvojiti, ove godine smo i zvanično proglašeni za najbolji brend Srbije u svetu. Takođe, Srbija ima najboljeg trenera na svetu Dejana Savića, najbolju ekipu sveta u izboru FINA, kao i šampione Evrope u juniroskoj konkurenciji. Zato želimo da negujemo sve vrednosti ovog sjajnog sporta kao i da stalno podsećamo na fantastične rezultate koje ćemo se truditi da ostvarujemo i u budućnosti – zaključio je Krivokapić.