vlade_divac (3)

Divac čestita plasman vaterpolista Srbije na OI

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac čestitao je vaterpolistima Srbije osvajanje zlatne medalje u Svetskoj ligi i plasman na Olimpijske igre, saopštio je noćas OKS.

Vaterpolo reprezentacija Srbije obezbedila je u nedelju uveče plasma na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, pošto je na završnom turniru Svetske lige u Firenci pobedila Italiju sa 8:7 (2:2, 1:1, 2:2, 3:2).

Povezana vest:  Savić: Ključ pobede u odbrani

-Još jednom ste pokazali borbenost, i želju, i način kako se bori za svoju zemlju. Želim vam da u ovom ritmu nastavite dalje i da u punoj formi dočekate London! -, poručio je Divac.

Predsednik OKS je uspeh čestitao i stručnom štabu, Vaterpolo savezu Srbije i „svima koji su doprineli da vaterpolo reprezentacija stigne do ove medalje“, piše u saopštenju.

Povezana vest:  Srbija izgubila od Crne Gore na Samaridis kupu

Vaterpolisti Srbije koji su odbranili trofej osvojen prošle sezone, pored zlatnih medalja i vize za Olimpijske igre, dobiće i 100.000 dolara.

Treće mesto na turniru pripalo je Hrvatskoj, koja je bila bolja od Sjedinjenih Američkih Država sa 11:5.

Naredno veliko takmičenje koje očekuje izabranike selektora Dejana Udovičića je Svetsko prvenstvo u Šangaju, od 16. do 31. jula.

Povezana vest:  Ministarka Marić čestitala titulu vaterpolistima Crvene zvezde