andrija_prlainovic_par_vat

Udovičić umereni optimista pred duel protiv Nemačke

 

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić upozorio je danas da će Nemačka biti rasterećena u četvrtfinalu Svetskog prvenstva, i da je važno da u tom meču bude što manje faulova, te i isključenja igrača.

-Moramo da iskoristimo prednost u kvalitetu na pozicijama beka i centra. Igra sa igračem manje treba da ostane na ovakvom nivou i da u napadu rešavamo ekipnom kontrom. Takođe ne trebaju nam isključenja u spoljnoj liniji. Nemci protiv jakih timova igraju uvek kvalitetno. Nama je značaj četvrtfinala daleko važniji od imena protivnika. Oni će biti rastrećeniji. Imamo opomenu iz Kruševca – kazao je Udovičić.

Povezana vest:  Zvezda i Radnički dobili potencijalne rivale

Nemačka je prošle sezone iznenadila Srbiju i pobedila je u gostima u utakmici Svetske lige.

-Ne smemo da im damo šansu da budu ravnopravni. Poraz u Kruševcu nije imao teže posledice. Moramo da budemo mirni i da nađemo rešenje za njihove najveće adute golmana Cigira, iskusne Policea i Krojcmana i posebno Ojlera koji je najbolji strelac – kazao je vaterpolista Srbije Andrija Prlainović.

Povezana vest:  SP ŠANGAJ, 200 golova Duška Pijetlovića

Nemci su u osmini finala pobedili Japan, dok se Srbija kao prvoplasirani tim iz grupe direktno plasirala u četvrtfinale.

-Ne možemo da pričamo da li nam leže ili ne, kada su nas jednom pobedili u ko zna koliko susreta. Verujem da ćemo da pobedimo, sve zavisi od nas. Dobro ih poznajemo i nema nikakvih tajni – rekao je Milan Aleksić.

Povezana vest:  Zlatnim vaterpolistima i treneru po 20.000 evra

Njegov saigrač Miloš Ćuk ocenio je da je ekipa Srbije ispravila greške iz prethodnih mečeva.

-Iskusni su, snažni. Analizirali smo utakmicu sa Australijom, sagledali greške. Nismo u velikoj prednosti protiv Nemaca, ali uz pravi pristup igri možemo da se nadamo uspehu.

Četvrtfinalna utakmica na šampionatu u Šangaju Srbija-Nemačka igra se sutra od 9.20 po srednjeevropskom vremenu.