partizan_ekipaPartizan proslavio evro titulu, Tadić među gostima

Vaterpolo klub Partizan proslavio je osvajanje titule šampiona Evrope, a jedan od gostiju na svečanosti koja je održana na Banjici bio je i predsednik Srbije Boris Tadić, i sam nekadašnji vaterpolista.
Među zvanicima bili su i ministar omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, predstavnici drugih klubova iz Sportskog društva Partizan na čelu sa Predragom Danilovićem, zatim poznati glumac Sergej Trifunović i mnogi drugi.

Posebno jak aplauz dobili su članovi šampionskog tima Partizana koji je 1976. godine osvojio prethodnu titulu šampiona Evrope.

Povezana vest:  EVROINTER LIGA, Ubedljiva pobeda Partizana protiv Ujpešta

U ime Vaterpolo kluba Partizan goste je pozdravio predsednik Aleksandar Šoštar.

„Sistematski rad, dobre vibracije u timu, pozitivna atmosfera i želja da pokažemo sve što znamo, želja da pokažemo da je makar nekada veliko srce važnije od velikog novca, jer u Rimu je pobedilo veliko srce Partizanovih junaka. Pobedilo je srce svih nas, zbog kojih smo sanjali taj san 35 godina i koji već dugo dajemo da taj san postane stvarnost“.

Ministarka Snežana Samarddzić Marković, koja je sve vreme tokom fajnal-fora u Rimu bila uz crno-bele zahvalila se svim igračima, a posebno treneru Igoru Milanoviću.

Povezana vest:  SP 2011, Dejan Udovičić: Moramo da se osvežimo za četvrtfinale



„Stručni deo je odrađen maestralno, u to sam imala prilike da se i lično uverim. Partizanov trijumf u Rimu je veliki podstrek za sve i nadam se da ćemo i ubuduće da slavimo“, rekla je Samardžić Marković.

I gradonačelnik Dragan Đilas je apostrofirao rad trenera Igora MIlanovića.

„Kada je Igor pre dve godine došao u klub mnogi su bili skeptici, ali uspeo je da ih sve demantuje i postane najbolji u Evropi. I ne samo to, nego je sa svojim momcima učinio da prvi put u istoriji finale bude dosadna utakmica jer se već na polovini znao pobednik. Ja ga sada molim da sledeće sezone finale bude malo neizvesnije, ali da Partizan opet pobedi.

Povezana vest:  Srbija lako protiv Kanade na turniru u Kozenci

Snežani Samarddzić Marković i Draganu Đilasu uručenu su i plakete zahvalnosti, a iste su dobili i svi članovi šampionskog tima na čelu sa trenerom Igorom Milanovićem.

Na kraju svečanosti nije izostao ni vatromet, kao ni šampionska torta u obliku vaterpolo lopte sa krunom.

Partizan je pre tačno sedam dana u Rimu osvojio sedmu titulu prvaka Evrope u istoriji kluba, prvu posle 25 godina pobedom u finalu protiv italijanskog Pro Reka sa 11:7.