dejan_udovicic_kzn_1

SP ŠANGAJ, POLUFINALE

Dejan Udovičić: Verujem u momke

 

Svetsko prvenstvo ulazi u završnu fazu. U četvrtak u polufinalnim mečevima Srbija i Mađarska odnosno Italija i Hrvatska će igrati za ulazak u finale.Srbija brani zlato 2009, Hrvatska je osvojila 2007, Mađarska 2003, Italija davne 1994.

Srpski vaterpolisti su danas imali dva treninga i sastanke na kojima je detaljno analizirana igra Mađara.Nije u vodu ulazio Stefan Mitrović ali se posle dve infuzije daleko bolje oseća i možda se ukaže šansa da bude u sastavu.

Mađari igraju veoma dobro.Ostvarili su jedan od ciljeva plasman na OI.U to,istina niko nije ni sumnjao.Plasman su iz Šangaja još obezbedili Hrvatska i Italija.

U taboru Srbije umeren optimizam.Ističu se vrednosti Mađara ali i vera u sopstveni motiv.

– Jači su Mađari danas nego u Zagrenu.Znamo se, odigrali smo veliki broj utakmica. Sada su pojačani iskusnim igračima, imaju motiv. U svakoj od utakmica su imali periode igre kada lomili protivnika.Tako nešto ne smemo da im dozvolimo.Moramo da budemo strpljivi, sa disciplinovanim napadom i jakom odbranom- kaže iskusni Živko Gocić.

Povezana vest:  Savić: Nisu bitna očekivanja, važno je da smo na okupu

Selektor Dejan Udovičić veruje u svoje pulene.Mitrović jeste briga ali se Udovičić sprema na sve opcije.

– Ako treba zaigraće i Gojko Pijetlović u polju. Nisam i dalje siguran u učešće Mitrovića, moramo da se spremimo i na situaciju sa velikim brojem isključenja. Najveća mi je želja da igrača manje odigramo na dosadašnjem nivou. Mađari upravo sa igračem više obezbeđuju prednost .Ovo je utakmica rivala koji se dobro znaju a zna se šta pobeda donosi. Verujem u momke, verujem da ćemo imati snage da odigramo kako želimo – kaže selektor Udovičić.

Povezana vest:  Sovrović: Ne osećam se ni malo poraženim

Statistički gledano ekipe su izjednačene.Jedino su Mađari napravili znatno više prekršaja.Sve ostalo je za nijansu na jednoj ili drugoj strani tako da je pitanje pobednika apsolutno neizvesno.

– Pokazali su da mogu da nas pobede.Pojačali su se Kišom i Štajnmecom.Sada se igra za medalju i to je do sada naš najteži ispit –kaže odlični centar Duško Pijetlović.

Filip Filipović , sa 13 golova najbolji naš strelac na prvenstvu dodaje:

– Mislim da je rešenje u našoj odbrani.Moramo da se spremimo za igru Mađara koja će biti agesina, na granici provokacija. Imaju odlične pojedince koji čekaju svoju šansu.Sve što možemo da damo u ovom trenutku moramo da prikažemo.

Kapiten Vanja Udovičić smatra da Mađari imaju veliki motiv:

Povezana vest:  EVROLIGA, Partizan pobedio Olimpijakos i plasirao se u četvrtfinale

– Odavno nas nisu pobedili u utakmicama ovakvog značaja. Osim sa olimpijskih igara nemaju ni odličja koliko su želeli. Igraju sa žarom ali je sigurno da ćemo učiniti sve da im se suprostavimo na pravi način.Sve je otvoreno.

I tako redom.Respekt sa obe strane.Mađarska je tim koji mora da se poštuje.Prepuna igrača koji imaju zlato sa OI. Kemnj je hteo da dovede i Kašaša i Čabu Kiša.Igraju na mahove ali ada im pođe teško ih je zaustaviti.

Srbija od 2004. je izgubila samo utakmicu u grupi u Zagrebu i nedavno na pripremama u Singapuru.Sve ostalo je dobila.U Rimu smo slavili u produžetku.Tada smo vodili 5:2, pa Mađari 7:5 i na kraju 10:9 za Srbiju.Duga tradicija velikih mečeva sutra dobija novu stranicu.