nebojas grujic sp

KAJAK
Srebro za Nebojšu Grujića na SP u Segedinu

Posle jučerašnjeg srebra, danas ponovo srebro, u olimpijskoj disciplini k-1 200m za aktuelnog prvaka Evrope Nebojšu Gurujić na SP u Segedinu.
Šapčanin koji se pre tri nedelje u Montes Ivlinu popeo na krov Evrope i okitio titulom šampiona Evrope u konkurenciji do 23 godine, juče u Segedinu osvoji je srebrnu medelju i vicešampionsku titulu u istoj disciplini, u konkurenciji seniora do 23 godine.
Grujić je najkraću kajakašku deonicu preveslao za 34 sekunde 524 stotinke, stigavši na cilj iza novog šampiona Sveta Madjara Dudaša (34,372) a ispred vršnjaka iz Španije Garote (34,564).
Posle titule najbžeg kajakaša Evrope, osajanjem srebrne medalje u Segedinu, Grujić je potvrdio da se nalazi u samom vrhu svetskog sprinta. Šabačkom asu to je drugo srebro sa svetskih šampionata, posle prošlogodišnjeg koje je osvojio u disciplini k-2 200m.
-Sjajna trka. Mislim da mi je zlato izmaklo u samom finišu.Madjar Dudaš je imao bolji izbačaj u finišu, mada moram da priznam da je Španc ozbiljno pritisnuo. Zadovoljan sam. Moja druga srebrna medalja u konkurenciji seniora do 23 godine sa Svetskih šampionata, druga medalja ove godine. Neću imati vremena za slavlje jer me čeka kontrola sledeće nedelje za senirski EŠ u Moskvi. Pokušaću da sa svojim novim partnerom Markom Novakovićem izborim odlazak u Rusiju i tamo napravimo još jedan dobar rezultat-pričao je u dahu novi vicešampion Sveta.
Uz Marka Dragosavljevića aktuelnog šampiona Evrope, Nebojša Grujić je najperspektivnij sprski sprinter. U poslednje dve sezone, računajuči i takmičenje u Segedinu okitio se sa pet medalja.
U senci uspeha našeg sprintera ostali su rezultati naših ostalih tamičara. Najbolji rezultat kategoriji juniora ostvarila je mlada sremskomitrovčanka Marija Dostanić koja je u A finalu k-1 500m osvojila 8 mesto. Simo Boltić i Vladimir Torubarov posle osvajanja srebra u k-2 1000m zauzeli su peto mesto u k-2 200m. Muški četverac u sastavu Lazić, Vekić, Džigurski, Palfi bio je deveti u mladje seniroskom A finalu discipline k-4 1000m.
Juniorski četverac Turudić, Ham, Mihajlović, Džombeta bi je devetu u B finalu k-4 1000m, kanuista Nemanja Stefanović u c-1 200m stigao je na cilj kao osmi u B juniorskom B finalu, dok je dvosed Milinković, Stefanović bio petoplasirani u B finalu discipline k-2 200m. Katarina Mijušković bila je osma u B finalu za juniorke u disciplini c-1 200m dok su kombinacija u čamcu mladjih seniorki Trklja-Džobmeta u B finalu discipline k-2 500m doveslale do 6 mesta. Kanuista Strahinja Mladežić u konkurenciji seniora do 23 godine bio je šesti u B finalu discipline c-1 200m.
Kajakaška reprezentacija Srbije u Segedinu nadmašila je prošlogodišnji uspeh sa SP u Kanadi kada je osvojena jedna medalja. Osim što je udvostručen učinak na takmičenju, sa dve medalje u Segedinu, nastavljena je niska uspešnih rezultata ove sezone, 9 odličja sa pet najvećih tamičenja ove godine.

Povezana vest:  VESLANJE, Bronza za Bogičevića i Savića u Lucernu