velimir stjepanovic pozz

PLIVANJE
Stjepanović uzeo srebro i na 200m kraul: Zadovoljan sam i bez zlata!

Najbolji srpski plivač Velimir Stjepanović osvojio je srebrnu medalju poslednjeg dana Svetskog kupa u Dubaiju. U trci na 200m kraul naš olimpijac je bio drugi, sa vremenom 1:46.63, a zlato mu je izmaklo za svega tri stota dela sekunde! Prvi je bio Britanac Džejms Gaj, svetski prvak, dok su iza Stjepanovića bili Francuz Žeremi Stravius i Janik Agnel, osvajači zlata i srebra sa OI iz Londona, višestruki svetski i evropski prvaci, zatim Robert Renvik, šampion sveta iz Kazanja.

Povezana vest:  PLIVANJE, SP DUBAI 2010, Lohteu tri nova zlata, šest ukupno

– Jako sam zadovoljan, iako nisam uzeo zlato. Uradio sam ono što znam najbolje, a to je da krenem jako. I dalje nemam snage za poslednjih 50 metara, ali biće i to spremno dok ne dođu Olimpijske igre. Ovo mi daje motivaciju za sledeći ciklus takmičenja – rekao je Velimir.
Tokom vikenda je Stjepanović osvojio ukupno tri medalje, dva srebra i bronzu, ispunio je olimpijsku normu na 100m kraul, ostvario lični rekord na toj deonici i ispunio sva očekivanja.
– Generalno, celo takmičenje je bilo odlično. Možda čak i ispred očekivanja, što je jako dobra stvar. Sada me čeka period treninga, na kojima ću se potruditi da popravim uočene nedostatke i podižem formu za ono što je najvažnije, a to je Rio – ističe srpski as.
Ponovo je na tribinama Hamdan kompleksa u Dubaiju viđeno mnogo naših navijača, bilo je dosta srpskih zastava, što je svakako pomoglo Stjepanoviću, ali i Ivanu Lenđeru da pruže maksimum.

Povezana vest:  KAJAK, Drugog dana SK u italijanskom Milanu, dva četvrta i tri sedma mesta