Milos Vasic i Nenad Bedjik Foto FISA

VESLANJE
Već prvi test najavio veliku borbu

U subotu i nedelju, 7. i 8. novembra 2015. kandidati za sastav seniorskog nacionalnog veslačkog tima odradili su test na vodi na 8 km i 4 km, dok su juniori imali test na 6 km. Ovo je, ujedno, bio prvi test za novu takmičarku sezonu – 2016. u kojoj će najveći izazov biti Olimpijske igre u Riju.
– Već prvi test za novu sezonu pokazao je da su svi kandidati za učešće na Olimpijskim igrama u Riju 2016. u dobrom treningu. U konkurenciji seniorskih dvojaca bez kormilara, koji je na Svetskom prvenstvu u Ožibeleu obezbedio učešće na Igrama,na testu na 8 km najbolji su bili aktuelni osvajači svetske i evrospke bronze Miloš Vasić i Nenad Beđik. Samo deset sekundi slabiji rezultat postigli su Radoje Đerić i Igor Lucić, dok su Veselin Savić i Dušan Bogičević imali treće vreme, sa nešto većim zaostatkom od očekivanog u odnosu na prvi čamac. Na 4 km pobedili su Đerić i Lucić, sa svega sekundom prednosti u odnosu na Vasića i Beđika i 11 sekundi u odnosu na Savića i Bogičevića. Ovaj test je pokazao da su ova tri čamca u rezultatskom smislu jako blizu. Sve u svemu posle ovog testa odvojila su se tri pomenuta dvojca i oni, doduše samo u ovom trenutku, najozbiljinji su konkurenti za dvojac koji će veslati u Riju i četverac koji će se za Olimpijske igre boriti na kvalifikacionoj regati u Lucernu – kazao je član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić.
Ilić se osvrnuo i na učinak skulera na testu.
– Za sada su se izdvojili Marko Marajnović i Andrija Šljukić i „lakić“ Miloš Stanojević. Marajnović je na 8 km bio prvi, a na 4 km treći. Stanojević je imao najbolje vreme na 4 km, dok je na duplo dužoj deonici postigao drugo vreme, dok je Šljukić imao drugi rezultat na 4 km. Marjanović i Šljukić u ovom trenutku najavljuju najozbiljiniju kandidaturu za dubl skul koji će učestvovati na olimpijskim kvalifikacijama u Lucernu, dok na ovom takmičenju za drugo mesto u dubl skulu za lake veslače, pored neprikosnovenog Stanojevića, konkurišu Marko Jošić i Petar Jovanović. Kada su u pitanju seniorke Iva Obradoviić je bila ubedljiva na 8 km, dok je na duplo kraćoj deonici dominirala i u prvih 2 km, kada je morala da odustane zbog povrede. Kada je u pitanju konkurencija mlađih seniora velike pohvale zaslužuje Dušan Slavnić koji je briljirao i na 8 i na 4 km – zaključio je Ilić.

Povezana vest:  PLIVANJE, Felps: Torpov povratak bi bio velika vest za plivanje