Kajakašica Nikolina Moldovan rekla je da je ponosna na tim koji će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Rio De Žaneiru i da javnost može da očekuje medalje u njenom sportu.

-Pomerali smo se mic po mic i sada imamo više od 100 sportista. Ovaj tim Srbije je zreo za osvajanje mnogo medalja u svim sportovima. Treba da budemo smireni, svako da odradi svoj deo posla i mislim da će Rio biti uspešan – rekla je Nikolina Moldovan novinarima u Beogradu.

Srbija će u Riju imati 103 takmičara u 14 sportova i pokušaće da nadmaši uspeh iz Londona, gde je na Olimpijskim igrama pre četiri godine osvojila četiri medalje.

Nikolina Moldovan je navela da je kajak mnogo napredovao, pošto pre osam godina u Pekingu nije bilo posada, dok sada svako od 10 srpskih takmičara ima šansu za medalju.

Povezana vest:  „Novogodišnji bal na vodi” u nedelju na „Tašmajdanu”

-Kajak se jako napredovao u našem sportu. U Londonu je bilo 12 takmičara i dva finala. Sada imamo 10 takmičara, ali svih 10 su kompetentni za osvajanje medalje. Maksimalno se spremamo, zdravlje nas služi i sigurno ćemo biti kompententni za medalje – kazala je ona.

Nikolina Moldovan će u Riju učestvovati u dve discipline. Sa Milicom Starović takmičiće se u dvosedu na 500 metara, a sa Dalmom Ružičić-Benedek, Starovićevom i sestrom Oliverom u četvorosedu na istoj stazi.

-Odlučili smo da promenimo posade šest nedelja pred Igre, napravili smo najbolje ženske kombinacije. Mislim da je to pun pogodak, trenutno najbolje što imamo. Bila bi šteta da to nismo uradili jer bi bilo, bojim se, kajanja posle Rija. Nema čega da se pribojavamo i da mislimo na loše stvari – kazala je Moldovan.

Ona je istakla da će takmičenje u kajaku biti mnogo lakše nego što je to uobičajeno jer će trajati šest dana.

Povezana vest:  KAJAK, Pretposlednjeg dana EŠ u Francuskoj, tri finala za orliće

-Kajakaško takmičenje će u Riju trajati šest dana i meni je to ogromno olakšanje jer sam sve to sam do sada veslala u tri dana. Pun gas u obe discipline jer je privilegija da sportista ima šansu za dve medalje na jednim Olimpijskim igrama. Maksimalno ću iskoristiti tu šansu – dodala je.

Prema njenim rečima, dubl sa Milicom Starović biće pun pogodak.

-Milica i ja smo isti tip sportista. Ambiciozne smo i uvek pucamo na najviše rezultate. Sklopile smo se dobro, ja sam brza i eksplozivna, ona brza i izdržljiva. Kada budemo sastavile sve kockice, uskladile tehniku, mislim da će biti fenomenalno – rekla je Nikolina Moldovan.

Kako je rekla, iskustvo iz Londona od pre četiri godine će joj mnogo značiti, pošto je sada mnogo smirenija i može da se koncentriše samo na takimčenje.

Povezana vest:  PLIVANJE, Odlični rezultati srpskih plivača u Zrenjaninu, lideri Higl i Stojanović

-Verujem da će sve biti dobro. Za mene je London bio novo iskustvo, koje niko nije mogao da mi prenese. Olimpijsko selo je puno iskušenja, toga nisam bila svesna. U Londonu sam sve želela da vidim i ništa da ne propustim, a sada u Rio idem totalno drugačija, psihički spremna – rekla je Nikolina Moldovan.

Nikolina Moldovan će 15. avgusta u paru sa Milicom Starović imati kvalifikacije i polufinale trke na 500 metara, dok je finale zakazano za dan kasnije.

Srpski ženski četverac na 500 metara, u kom će uz Starovićevu i Nikolinu Moldovan učestvovati još Dalma Ružičić-Benedek i Olivera Moldovan, učestvovaće u kvalifikacijama 19. avgusta, kada će se veslati i polufinale, dok je finale 20. avgusta.