cetverac bled maj 2010SVETSKI KUP, MINHEN

 

Četverac na korak do finala, dvojac i laki četverac u sutrašnjem finalu

 

U subotu 19.06.2010. godine, drugog takmičarskog dana II Regate Svetskog kupa u Minhenu, dve posade naše reprezentacije izborile su plasman u finala, dok je četverac bez kormilara u izvanrednoj trci ostao na korak do ostvarenja tog cilja.

Četverac bez kormilara polufinalnu trku je završio kao četvrtoplasirani, sa vremenom 6:14,22, sa zaostatkom manjim od 1,5 sekunde iza prvoplasirane posade Velike Britanije, koja je aktuelni svetski i olimpijski šampion u ovoj disciplini. Radoje Đerić, Miljan Vuković, Goran Jagar i Miloš Vasić su bili dostojni protivnici najbržim ekipama na svetu u ovoj disciplini, pružili su svoj maksimum i ostali na korak do ulaska u finale, s obzirom na činjenicu da tri prvoplasirane posade iz svake polufinalne grupe ulaze u borbu za medalju.

Povezana vest:  VESLANJE, SP ZA SENIORE DO 23 GODINE, Ivković: Fenomenalan rezultat Ivane Filipović

Nikola Stojić i Marko Marjanović su zauzeli drugo mesto u svojoj polufinalnoj grupi, iza posade Novog Zelanda, čime su se izborili za ulazak u sutrašnje finale i borbu za medalju. Nikola i Marko su deonicu od 2000 metara prešli za 6:52,26.

Miloš Tomić, Nenad Babović, Miloš Stanojević i Nemanja Nešić, treća posada veslačke reprezentacije Srbije, koja je nastupila u današnjim polufinalima, takođe su se izborili za ulazak u finale. Naš laki četverac je odlično izveslao polufinalnu trku i zauzeo drugo mesto, u vremenu 6:14,44 , iza posade Danske.

Povezana vest:  VESLANJE, EP 2013, ŠPANIJA, Pobede Miloša Stanojevića i Ive Obradović u repesažima

-Četverac bez kormilara je izveslao izvanrednu trku, bili su potpuno ravnopravan protivnik aktuelnom svetskom i olimpijskom šampionu, iza koga su ostali samo 1,5 sekundi. Što se mene tiče, četverac je u potpunosti ispunio očekivanja, izveslali su sjajnu trku a 1,5 sekundi zaostatka za aktuelnim svetskim i olimpijskim prvacima je nešto što se apsolutno može nadoknaditi, već na prvom narednom takmičenju. Dvojac bez kormilara je konačno pokazao svoje pravo lice. Nikola i Marko su bili ravnopravni protivnici ekipi novog Zelanda koja je trijumfovala u našoj polufinalnoj grupi i svakako da su jedan od kandidata za medalju u sutrašnjem finalu. Laki četverac je, takođe, izveslao izvanrednu trku i neće biti nikakvo iznenađenje, ukoliko ih sutra vidimo na pobedničkom postolju  – rezimirao je današnje polufinalne trke Nebojša Ilić, selektor veslačke reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  Svetski rekord Ruskinje Jefimove na 50 prsno

Finalna trka u disciplini dvojac bez kormilara na programu je sutra u 10:00 h, dok će laki četverac svoju borbu za medalju započeti u 11:12 h.