Pripreme za novu veslačku sezonu u punom su jeku. Dve grupe kandidata za sastav reprezentacije deo januarskog ciklusa provešće van Beograda. Seniori A Miloš Vasić, Nenad Beđik, Marko Marjanović, Aleksandar Filipović, Miloš Stanojević i Petar Jovanović su u ponedeljak, 9. januara 2017, otputovali u Sjenicu gde će pod rukovodstvom Nikole Stojića trenirati naredne dve nedelje u najpoznatijem Biatlon centru u Srbiji. Utiske iz Sjenice preneo nam je Nikola Stojić, koji prvi put u poslednje tri decenije jednu veslačku sezonu počinje u sasvim drugoj ulozi. Podsećanja radi, Stojić je u maju prošle godine stavio tačku na 30-godišnju briljantnu karijeru.

Povezana vest:  PLIVANJE, „Trofej Beograda” u plivanju 23. i 24. juna u SRC „Milan Gale Muškatirović”

– Sa momcima sam sve vreme na stazi. U pojedinim momentima se malo zaboravim pa krenem da forsiram, ali ubrzo shvatim da ne mogu da pratim ritam – kaže Stojić i dodaje – U Sjenici je prava zimska idila. Prilično je hladno, temperatura se kreće oko minus 20, provejava sneg, a ima i sunca. Međutim, to nije ništa neuobičajeno za ovaj region i nije neizdržljivo. Staza je odlična za nordijsko trčanje koje smo prvi put uveli u program priprema prošle godine u Austriji. Imamo i dva početnika – Vasića i Jovanovića, koji su pri put stali na skije. Oni sa direktorom Biatlon centra Mirsadom i samnom trenutno uče po ravnom delu, dok ostali odrađuju pun intezitet treninga. Uslovi za pripreme su odlični, naišli smo na najsrdačnije gostoprimstvo domaćina, koji nam izlaze u susret za bilo koji zahtev, a sigurno je da će ovo biti uvod u dugogodišnju saradnju sa ovim Biatlon centrom. Inače, osim nordijskog trčanja koje je na meniju pre podne u trajanju od oko tri sata, po podne su u planu treninzi na ergometrima i teretani.

Povezana vest:  Iva Obradović na korak od plasmana u London

S druge strane senori B Uroš Dimitrijević, Marko Ristić, Dušan Slavnić, Zoran Rajić, Nikola Cvijetić i Lazar Lazović su od petka, 6. januara 2017, na priprema na Kopaoniku gde će, pod dirigentskom palicom člana Selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Dušana Kovačevića, raditi do naredne subote.