Mirko Nišović, predsednik Kajakaškog saveza Srbije, i Marija Labović, v.d. direktor Turističke organizacije Srbije potpisali su danas Protokol o saradnji.

Potpisivanje Protokola je značajno za obe strane, kako za sport Srbije tako i za turizam Srbije. Mi se međusobno prožimamo u onom što radimo, a to je promocija Srbije. Svaki uspeh naših kajakaških reprezentativaca promocija je Srbije u inostranstvu, ali isto tako i svaka manifestacija koja se održi u Srbiji, a koju organizuje Kajakaški savez Srbije, značajna je u sferi dolaska turista koji posete tu manifestaciju. Zahvaljujući ovom sporazumu mi ćemo proširiti našu saradnju i promovisati zajednički sport i turizam Srbije„, istakla je Marija Labović.

Povezana vest:  VESLANJE, SP 2013, Filipovićeva i Obradovićeva direktno u polufinale

Ovo je velika prilika za promociju Srbije, ali i kajakškog sporta. Kajakaški savez Srbije jedan je od najboljih Saveza u Srbiji, a to potvrđuje i činjenica da su naši takmičari samo prošle godine na međunarodnim takmičenjima osvojili čak 48 medalja. Naši reprezentativci uživaju veliki ugled u kajakaškom svetu, pa samim tim i na najbolji način promovišu Srbiju i naš sport. Ove godine Kajakaški savez Srbije jedini je u svetu domaćin čak dva velika međunarodna takmičenja: Svetskog kupa, koji se već sledeće nedelje održava u Beogradu, ali i Evropskog prvenstva za juniore i mlađe seniore koje će biti održano na Adi Ciganliji poslednje nedelje juna. S obzirom da ćemo na Svetskom kupu imati više od hiljadu takmičara, a na Evropskom prvenstvu više od hiljadu ipo, saradnja sa Turističkom organizacijom Srbije pomoći će nam da velikom broju gostiju promovišemo našu kulturu i lepote naše zemlje„, istakao je Nišović.

Povezana vest:  PLIVANJE, Najbolji juniori spremni za Radovljicu

Svetski kup u kajaku i kanuu sprint održaće se od 1. do 4. juna i na njemu će se takmičiti i parakajakaši, dok će šampionat Evrope za juniore i seniore do 23 godine biti održan od 22. do 28. juna.

Oba takmičenja, Kajakaški savez Srbije organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Grada Beograda i u saradnji sa JKP „Ada Ciganlija“, MTS Telekom Srbija i OTP Bankom i Turističkom organizacijom Srbije.

Povezana vest:  Nataša Janić: Srećna sam što se vraćam u Srbiju