Marko Marjanovic i Nikola Stojic, Sabaudija 2010. 2VESLANJE

VSS predstavio novog sponzora – Srpska banka a.d. i reprezentativne posada na predstojećim takmičenjima

 

Veslački savez Srbije održao je u sredu, 11. avgusta konferenciju za medije, povodom nastupa naše reprezentacije na predstojećem Svetskom univerzitetskom prvenstvu, koje će se 13.-15. avgusta. godine, održati u Segedinu, kao i Evropskom prvenstvu, koje će se u periodu 10.-12. septembra održati u Montemoru o Velju, Portugal.

Na konferenciji za medije je predstavljen novi član sponzorskog pula Veslačkog saveza Srbije – Srpska banka a.d. Ova renomirana domaća banka će, u narednih dvanaest meseci, pratiti i podržavati rad Veslačkog saveza Srbije i uspehe naše veslačke reprezentacije.

Konferenciju za štampu je otvorio Nebojša Jevremović, generalni sekretar VSS istakavši da je svojom podrškom Veslačkom savezu Srbije, Srpska banka a. d. pokazuje da je spremna da prepozna uspešne sportske saveze, kojima je pomoć i podrška potrebna:

-Izuzetno mi je zadovoljstvo što je jedna domaća, renomirana banka, pronašla interes da postane oficijelni sponzor Veslačkog saveza Srbije i time pomogne da naši najbolji veslači imaju još bolje uslove za treninge i takmičenja u ovoj i narednoj sezoni. Veslački savez Srbije, iskreno, veruje da će naša veslačka reprezentacija, svojim uspesima na najvećim sportskim takmičenjima, potvrditi da predstavljamo jednu od najuspešnijih veslačkih nacija u Evropi i opravdati poverenje kako naših sponzora, tako i sportske javnosti uopšte.“

Povezana vest:  Torp: Često sam se borio protiv glasina da sam gej

Povodom potpisivanja ugovora, predsednik Izvršnog odbora Srpske banke Ivan Maričić je izjavio da „u skladu sa statusom državne banke, Srpska banka sponzoriše samo reprezentativne selekcije, odnosno sportske saveze“ precizirajući „da smo uz Veslački savez zato što su oni svojim radom dokazali da akademsko obrazovanje i vrhunski sport mogu zajedno i da su rad, upornost i vrhunski rezultati vrednosti koje će Srpska banka uvek promovisati i podržati“.

Nakon predstavljanja našeg novog oficijelnog sponzora, reč je dobio Nebojša Ilić, selektor naše veslačke reprezentacije, koji se osvrnuo na protekli deo sezone, istakavši da su za nama tri regate Svetskog kupa i tri medalje koje su naši veslači osvojili na ovom prestižnom takmičenju. Nakon toga, selektor Ilić je predstavio posade koje će učestvovati na predstojećim takmičenjima.

Povezana vest:  VESLANJE, SVETSKI KUP, MINHEN, Bronza za dvojac, četverac za lake veslače četvrti

Na Svetskom univerzitetskom prvenstvu, koje će se, 13.-15.08.2010. godine, održati u Segedinu, Mađarska, nastupiće tri posada veslačke reprezentacije Srbije: dvojac bez kormilara – Miloš Čudić i Igor Perzić, skif – Predrag Lackov, skif za lake veslače – Jovan Đuričić

Na Evropskom prvenstvu za seniore, koje će se, 10.-12.09.2010. godine, održati u Montemoru o Velju, Portugal, nastupiće šest posada veslačke reprezentacije Srbije: skif za veslačice – Iva Obradović, dvojac bez kormilara  – Marko Marjanović i Nikola Stojić, dubl skul – Jovan Jovanović i Dušan Bogičević, dvojac sa kormilarom – Nenad Beđik, Jovan Popović, dok će kormilar biti određen naknadno, četverac bez kormilara – Radoje Đerić, Miljan Vuković, Goran Jagar  i Miloš Vasić, četverac bez kormilara za lake veslače – Miloš Tomić, Nenad Babović,   Miloš Stanojević i Nemanja Nešić.

Povezana vest:  Plivački maratonac Mijić u Kući slavnih

Posle predstavljanja posada koje će braniti boje naše reprezentacije na predstojećim takmičenjima, prisutnima se obratio Radoje Đerić, član seniorske reprezentacije Srbije, osvajač srebrne medalje u četvercu bez kormilara na I regati Svetskog kupa na Bledu. Naš mladi reprezentativac je istakao da je četverac, čiji je član, izuzetno mlada i ambiciozna ekipa:

-Velika mi je čast što sam član četverca bez kormilara, koji je ove godine nastupio na sve tri regate Svetskog kupa i osvojio srebrnu medalju na Bledu. Velika je stvar za jednu ovako mladu ekipu da bude u samom vrhu Svetskog kupa. Želeo bih da se zahvalim svim sponzorima, bez čije pomoći ne bismo imali ovako idelane uslove za trening. U narednom periodu, cilj nam je da ispunimo normu za Olimpijske igre u Londonu 2012. godine, na kojima želimo da budemo jedan od najozbiljnijih kandidata za pobedničko postolje – čime je i zaključena konferencija za medije VSS.