Velimir Stjepanovic_sngapurOI MLADI, SINGAPUR

 

Stjepanović u finalu na 100 m slobodno

 

Osvajač bronzane medalje na 100 m delfin Velimir Stjepanović plasirao se u sutrašnje finale na 100 m slobodno preplivavši ovu deonicu u polufinalu za 50,56 sekundi, dok je Katarina Simonović zauzela 22. i 25. mesto.

Osvajač prve medalje za Srbiju na Olimpijskim igrama mladih u Singapuru s velikim ambicijama startovao je danas u kvalifikacijama na 100 m slobodno, disciplini u kojoj je – kako sam tvrdi – podjednako dobar kao i u delfinovom stilu. Stjepanović je pobedio u svojoj kvalifikacionoj grupi ispred Francuza Metele (51,25) i Australijanca Džejmsa (51,62), a ove, sedma grupa dala je najviše polufinalista – petoricu i najviše finalista – trojicu.

Povezana vest:  VESLANJE, Mađarski Demaš najuspešniji na Paliću

Sa vremenom 50,56 i s četvrtim rezultatom polufinala Velimir se plasirao u večerašnje finale.

Stjepanović je u kvalifikacijama, videlo se, plivao lako, relaksirano i uprkos tome postigao četvrti rezultat kvalifikacija, a četvrti rezultat po vrednosti ostvario je i u polufinalu, i to mnogo bolji. Brži od njega bili su samo fantastični Autralijanac Kenet To sa 49,96, Francuz Metela sa 50,21 i Kintero iz Venecuele sa 50,55.

Povezana vest:  KAJAK, Prvo finale na EŠ u Francuskoj, četverac osmi u a finalu

Da li su oni već postigli svoj maksimum, ili ne videće se sutra uveče, ali dobri plivači uvek ostavljaju rezervu za finalnu trku. Tako je to činio Velja i delfinovim stilom, tako to radi i u kraulu.

Šesnaestogodišnja Katarina Simonović je danas imala dva starta. Na 50 m slobodno sa 27,23 sekunde zauzela je 22 mesto u konkurenciji 63 plivačice (za polufinale bilo je potrebno 27,07, a na 100 m delfin bila je 25. sa 1:05,49 među 33 učesnice. Najslabiji rezultat koji je vodio u polufinale bio je bolji za više od tri sekunde – 1:02,31.

Povezana vest:  SP VESLANJE 2013, Marjanović i Filipović prvi u B finalu

Večeras ponovo je bila na bazenu i navijala za Velju iako jedva govori.

– Nisam zadovoljna ni rezultatima ni plasmanima, ali – verujte – nisam mogla bolje. Nešto me je uhvatilo, nos mi je pun i ne mogu da dišem, boli me grlo i samo brinem kako ću sutra isplivati štafetu – požalila se Katarina Simonović.