michael_phelpsPLIVANJE

Felps potvrdio katastrofalnu formu

 

Nikad ranije u karijeri Majkl Felps nije plivao u B-finalu. Na Grand Pri mitingu u teksaškom gradu Ostinu ovog vikenda u A-finale nije uspio da uđe i to dvaput. Posle nastupa u B-finalu trke na 200 slobodno u petak, među osam najboljih mesto nije izborio ni u nedeljnom nastupu na dvostruko kraćoj deonici. Za utehu mu je ostalo da pobedi u B-finalu sa vremenom 50.90, baš kao što je učinio i u petak.

Povezana vest:  VESLANJE, INTERNACIONALNA REGATA U MAĐARSKOJ (28-29. APRIL), Ukupno 35 medalja u Segedinu

Još je jedan težak udarac dobio u A-finalu trke na 200 mešovito, za koji se u nedelju ipak uspeo da izbori. Da je Rajan Lohte trenutno bolji plivač od njega mogao je Felps da se uveri gledajući mu u leđa na kraju 200-metarske trke. Lohte je pobedio sa minutom, 59 sekundi i 26 stotinki, dok se ispred Felpsa, najtrofejnijeg olimpijca u istoriji kad su zlatne medalje u pitanju (14), ugurao i Erik Šanteau (2:01.13). Felps je plivao tek 2:01.47.

Povezana vest:  Zlatna medalja mladog srpskog kajakaša Zdelara

-Razočaran sam i sigurno moram da prionem na posao. Svi mi, pa i ja, u ovom trenutku pokušavamo da uhvatimo korak sa Lohteom. On trenutno pliva na nivou iznad nas ostalih – rekao je 25-godišnji Amerikanac, vlasnik osam zlatnih medalja sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine.