marko_stojic_i_marko_marjanovic_sp_nz_2010VESLANJE, SP NOVI ZELAND 2010

Veslačka reprezentacija danas putuje na SP na Novi Zeland

 

Selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić rekao je danas da na predstojećem Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu od ekipe očekuje ulazak u finale i borbu za medalju.

-Moja očekivanja su uvek ista – ulazak u finale i borba za medalju. Konkurencija na Novom Zelandu će biti izuzetno jaka, ali Nikola (Stojić) i Marko (Marjanović) su već pokazali da spadaju u sam vrh svetskog veslanja. To dokazuju ovogodišnje bronzane medalje na Svetskom kupu u Minhenu i na Evropskom prvenstvu u Portugalu – rekao je Ilić.

Povezana vest:  Čavić i Lenđer bez medalje na 50 metara leptir

Na predstojećem Svetskom prvenstvu, od 30. oktobra do 07. novembra, u Karapiru na Novom Zelandu, za reprezentaciju Srbije takmičiće se u dvojcu bez kormilara Nikola Stojić i Marko Marjanović i skifistkinja Iva Obradović.

Marjanović i Stojić su danas na Adi Ciganliji obavili trening, a u toku dana će zajedno sa stručnim štabom otputovati na Novi Zeland, gde će im se priključiti Iva Obradović, koja je završni deo priprema obavila u SAD.

Povezana vest:  Italija martovska destinacija veslačke reprezentacije

Reprezentativac Nikola Stojić istakao je da su njegova očekivanja pred najvažnije ovogodišnje takmičenje izuzetno velika.

-U proteklih nekoliko godina, veslajući dvojac bez kormilara dešavalo mi se da ostanem samo na korak do ulaska u finale Olimpijskih igara, odnosno Svetskih prvenstava, i to najčešće za manje od jedne sekunde – rekao je Stojić.

Povezana vest:  VESLANJE, Marjanović u skifu i teški četverac u B finalima

-Ne želim da se to desi i ove godine. Naporno smo trenirali, još jedna uspešna i duga sezona je iza nas. Međutim, tempirali smo formu i siguran sam da ćemo dati maksimum u Karapiru – dodao je Stojić.

PHOTO: ataimages.rs

kzn_sp_novi_zeland_2010