ian_thorpePLIVANJE

 

Torp ne isključuje mogućnost povratka na OI u Londonu!

 

Penzionisani 28-godišnji australijski plivač Jan Torp, koji se povukao još 2006. godine, ne isključuje mogućnost povratka takmičarskom plivanju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

-Daleko je još London. Torp ponovno uživa u plivanju, nikada ne recite nikad – rekao je, između ostalog, Torpeov menadžer Dejv Flaskas.

-Kako bi uopšte stekao pravo nastupa u Londonu, Torp bi se u sledećih šest do osam nedelja morao da podvrgne testiranjima na doping, što bi mu omogućilo nastup u australijskim kvalifikacijama u zimi sledeće godine. Jan trenutno samo uživa u plivačkim treninzima, videćemo gde će ga to odvesti. Trenira sam, problemi koje je imao s ramenom su sada iza njega, ali još uvek je on daleko od takmičarskog plivanja – dodao je Flaskas.

Povezana vest:  EP BUDIMPEŠTA, Alšamar i Buske osvojili zlato na 50 metara slobodno

Izjavu za Sunday Telegraph ponudio je i sam plivački velikan.

-Ja, zapravo, nikada nisam ni prestao da treniram, jedino što u zadnje vreme treniram intenzivnije, te uživam u činjenici da ulazim u formu – rekao je Torp.Flaskas tvrdi da je primarni razlog intenzivnijih Torpovih treninga njegova želja da održava dobru fizičku kondiciju, kako bi što lakše podnosio svoja mnogobrojna i dugotrajna putovanja u sklopu trenutne zanimacije. Torpe je, naime, ambasador Svetskog ekonomskog foruma.

Povezana vest:  Lokti: Razmišljao sam o samoubistvu

-Često putuje u Japan, upravo se vratio iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, održao je govor u Čikagu. Njegov je život trenutno van sporta, a važno mu je da održava dobru kondiciju zbog stalnih putovanja – kaže menadžer. Jan Torp, zvani „torpedo“, bio je vladar bazena u svoje doba. Osvojio je pet zlatnih olimpijskih medalja, tri u Sidneju 2000. godine (400 slobodno, štafeta 4×100 slobodno, štafeta 4×200 slobodno), još dve u Atini četiri godine kasnije (200 i 400 slobodno). Uz pet zlatnih, ima još tri srebrne i jednu bronzanu olimpijsku medalju. Osvojio je 11 zlatnih medalja na svetskim prvenstvima tokom karijere, te postavio 13 svetskih rekorda. Njegov povratak na Igrama u Londonu bio bi svakako zanimljiv.

Povezana vest:  VESLANJE, SVETSKO PRVENSTVO NA BLEDU (28. AVGUST – 4. SEPTEMBAR), Dubl skul 13. na svetu