Evropsko prvenstvo u slalomu ove godine se održava u Italiji. Srpska ekipa u sastavu Miloš Jevtić i Marko Đorđević, u pratnji trenera Milana Đorđevića u Ivrei boravi od 24. aprila, kako bi se što bolje pripremila za izazove na kontinentalnom šampionatu.

Staza za kajak slalom u Ivrei je jedna od najzahtevnijih u svetu i treninzi na ovoj stazi više dana pre zvaničnog takmičenja puno znače našim takmičarima, koji su jedni od najmladjih na prvenstvu. Uslovi za pripreme su odlični i treninzi na stazi sa najboljim evropskim i svetskim slalomašima, kao sparing partnerima veoma su značajni za naše reprezentativce”, naglašava Milan Đorđević.

Povezana vest:  VESLANJE, Vanja Obradović balkanski juniorski prvak u skifu

Pre odlaska u Ivreu naši slalomaši boravili su u Sloveniji, gde su imali i izbornu trku u Solkanu. I Miloš i Marko zadovoljni su što imaju priliku da treniraju na jednoj od najtežih staza.

Pripreme teku odlično, staza je veoma teška, treniramo naporno, svaki dan po dva puta i imamo dovoljno vremena da se pripremimo za trku. Ovo je evropsko prvenstvo za seniore, učestvuju veoma dobri i iskusni takmičari, što mi takođe mnogo znači, jer sam na treningu sa njima i mogu videti i naučiti dosta stvari od njih. Nadam se da će se naporni treninzi isplatiti i da će rezultat na takmičenju biti što bolji“, rekao je Miloš Jevtić.

Povezana vest:  JEDRENJE, Australijanci prvi u klasi 49

Sa druge strane, Marko Đorđević prvi put nastupa u seniorskoj konkurenciji.

Ovo mi je prvi nastup u seniorskoj konkurenciji na velikim takmičenjima. Privilegija je trenirati sa najboljim evropskim slalomašima. Ovo je jedno novo iskustvo za mene i ove pripreme mi dosta znače za predstojeću sezonu“, dodao je Đorđević.

Šampionat Evrope u Ivrei održava se od 6. do 9. maja. Opširnije o kontinentalnom prvenstvu u slalomu možete se informisati OVDE.

Povezana vest:  PLIVANJE, Evropsko prvenstvo 2014. u Berlinu