ivan_lendjer11

PLIVANJE

IVAN LENĐER NA KROVU SVETA

 

Fantastični dani za srpsko plivanje, posle blistavih rezultata Velimira Stjepanovića, koji prosto hara Novim Zelandom, pridružili su mu se i naši sjajni momci Ivan Lenđer i Silađi Čaba, sa njihovim trenerom Dejanom Pejinovićem, koji trenutno nastupaju u Istanbulu na Otvorenom prvenstvu Turske, koje se održava od 06 – 10. aprila.

Srpski plivač Ivan Lenđer, u finalu na 50 metara delfin, isplivao je fenomenalan rezultat 23 sekunde i 68 stotih, što ga trenutno stavlja na PRVO MESTO SVETSKE TABLICE REZULTATA.

Povezana vest:  KAJAK, Radovanović diskvalifikovan zbog tehničkog propusta

Ovim rezultatom, Ivan ne samo da je otplivao A normu za predstojeće svetsko prvenstvo u Šangaju, nego je iza sebe ostavio svetskog rekordera Rafael Munoz Perez-a, koji ove godine do sada imao najbolji rezultat 23,77, kao i velika svetska imena, Diebler-a, Cseh-a, Verlinden-a,… Posebno nam je drago što se Ivan Lenđer ovim ostvarenjem vratio na velika vrata svetskog plivanja – ne skrivajući zadovoljstvo, istakao je Vladimir Anušić, generalni sekretar PSS-e.

Povezana vest:  VESLANJE, Završene bazične pripreme reprezentacije - slede nova testiranja

Ne mogu, a da ne podsetim javnost, da su ova dva fenomenalna momka, od prošle godine ostala bez bazena u svom rodnom gradu, i pored Čavića, takođe su primorani da svoj trenažni proces sprovode u Novom Sadu i van svoje zemlje u Istanbulu u Turskoj, što je veoma otežavajuća okolnost, ne samo za njih, već i za njihov klub i Savez. Plivački savez Srbije, uz pomoć Ministarstva za omladinu i sport i Olimpijskog Komiteta Srbije, trudi se da im omogući što bolje uslove za nesmetan rad i postizanje vrhunskih dometa.

Povezana vest:  PLIVANJE, Kineskinje osvojile zlato u štafeti 4 x 100 metara mešovito

Pored Ivana Lenđera, kojeg očekuje još jedan nastup u disciplini 100 metara delfin, na Otvorenom prvenstvu Turske nastupiće i Silađi Čaba, u disciplinama 50 i 100 metara prsno.