Cetverac bez kormilara Radoje Djeric, Milos Vasic, Goran Jagar, Miljan Vukovic

VESLANJE

Nova pobeda reprezentativnog četverca  – treća zlatna medalja u dve nedelje

 

Poslednji takmičarski dan Internacionalne regate „Memorial Paolo D’Aloja“ obeležila je ubedljiva pobeda četverca bez kormilara veslačke reprezentacije Srbije, koji je time zabeležio treći trijumf u poslednje dve nedelje, te potvrdio da se nalazi u izvanrednoj takmičarskoj formi.

Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković i Radoje Đerić su, nakon pobede u jučerašnjoj finalnoj trci, izveslali kvalifikacionu trku u vremenu 6:36,08, što je bilo dovoljno za drugo mesto i siguran plasman u finale.

Ako je neko i mislio da je pobeda na prošlonedeljnoj Internacionalnoj regati „Croatia Open“, u Zagrebu, bila splet srećnih okolnosti za ovu reprezentativnu posadu, nakon Internacionalne regate „Memorial Paolo D’Aloja“, neće imati nikakve sumnje. Ubedljiv trijumf prvog finalnog dana takmičenja u Pjediluku, potvrđen je novom zlatnom medaljom i rutinskom pobedom poslednjeg takmičarskog dana u Italiji.

Povezana vest:  PLIVANJE, Aron Pirsol završio karijeru

-Nova impresivna pobeda četverca bez kormilara. Naša posada je ponovo vodila od samog starta trke, u poslednjih 500 metara je ušla sa gotovo pet sekundi prednosti i zatim rutinski izveslala trku do kraja, konstantno održavajući sigurno vođstvo ispred posade Italije. Današnja pobeda je treća u posledenje dve nedelje, što je dokaz izvanredne forme ove mlade ekipe i potvrda da mogu da izdrže visok ritam takmičarske sezone i ostvare kontinuitet vrhunskih rezultata.“ – zadovoljan je Nebojša Ilić, selektor veslačke reprezentacije Srbije.

Povezana vest:  PLIVAČI BEZ ODMORA ZA USKRS

Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković i Radoje Đerić su finalnu trku, poslednjeg takmičarskog dana u Pjediluku, izveslali sa vremenom 6:05,73, ostvarivši pobedu ispred najboljeg italijanskog četverca.

Što se tiče drugih reprezentativnih posada, selektor Ilić je odlučio da, u jučerašnjim kvalifikacijama, Nikola Stojić nastupi u skifu, a da umesto njega u dublu sa Dušanom Bogičevićem vesla Aleksandar Filipović.

Dubl skul, u izmenjenom sastavu, uspeo je da ostvari pobedu u svojoj kvalifikacionoj grupi, izveslavši trku u vremenu 7:16,48.

Povezana vest:  VESLANJE, Guslov odredio sastav za šampionat, na Juniorskom evropskom prvenstvu na Bledu Srbija će učestvovati sa deset posada, cilj tri finala

Uspešan nastup naših posada, u jučerašnjim kvalifikacijama, zaokružio je Nikola Stojić, koji je, sa vremenom 7:56,66, takođe trijumfovao u kvalifikacijama.

Međutim, sudijski žiri Internacionalne regate „Memorial Paolo D’Aloja“ nije uvažio molbu stručnog štaba veslačke reprezentacije Srbije za promenu posada, zbog čega su naše ekipe, koje su u jučerašnjim kvalifikacijama nastupile u izmenjenom sastavu, veslale van konkurencije u današnjim finalima.

Da je žiri uvažio molbu za promenu posada Nikoli Stojiću bi pripalo peto mesto, dok bi dubl skul u sastavu Aleksandar Filipović i Dušan Bogičević bio šestoplasirani na Internacionalnoj regati „Memorial Paolo D’Aloja“.