ivana filipovic_23_jul_1VESLANJE

SP ZA SENIORE DO 23 GODINE

Ivana Filipović četvrta na svetu

Naša reprezentativka u finalu skifa s vremenom 7:42.01 prošla kroz cilj kao četvrta iza čamaca Litvanije (7:28.04), Nemačke (7:33.02) i Estonije (7:37.03)

Ivana Filipović zaokružila je odličan nastup srpske veslačke reprezentacije na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine koje je u nedelju, 24. jula, završeno u Amsterdamu. Samo dan pošto je četverac sa kormilarom Veselin Savić, Jovan Jovanović, Igor Lucić, Luka Đorđević (kormilar Mateja Jošić) postao planetarni šampion, a uz to i oborio i svetski svetski rekord, Filipovićeva je osvojila visoko četvrto mesto na svetu.

Povezana vest:  PLIVANJE, Stjepanović oborio rekord mitinga u Luksemburgu

U finalu discipline skif naša reprezentativka je s vremenom 7:42 (01) prošla kroz cilj kao četvrta, iza čamaca Litvanije (7:28.04), Nemačke (7:33.02) i Estonije (7:37.03). U finalu, inače pretposlednjoj trci na ovom šampionatu, peto mesto zauzela je Holandija (7:50.81) a poslednje, šesto, Azerbejdžan (7:52.13).

Ivana Filipović nije najbolje startovala u finalu. Sve do 600-tog metra je bila poslednja, ali je onda počela da hvata pravi ritam. Žestokim zaveslajima prvo je pretekla čamac Holandije, a potom i čamac Azerbejdžana i tako je oko 800-tog metra izbila na četvrto mesto. Iako je do kraja trke ostalo još mnogo da se vesla čamci Litvanije, Nemačke i Estonije su do tada stekli preveliku prednost pa uprkos ogromnom naporu da ih stigne Ivana Filipović nije uspela u tome.

Povezana vest:  Srbija sa više od 20 takmičara na SP u Milanu

– Zadovoljna sam plasmanom u Amsterdamu. U žestokoj konkurenciji 17 posada uspela sam da se probijem u finale i da u njemu osvojim četvrto mesto. Tako sam ostvarila napredak u odnosu na prošlu godinu kada sam bila sedma na svetu. Znam da imam još mnogo prostora za napredak. Nastaviću da treniram s još većim entuzijazmom sve sa ciljem da dogodine pokušam da napadnem i „vizu“ za Olimpijske igre u Londonu – kazala je neposredno posle finalne trke Ivana Filipović.

Povezana vest:  Čavić: U olimpijskom selu kao na Ibici