michael-phelps-1

PLIVANJE

Felps: U najboljoj sam formi od 2008. godine

 

Višestruki olimpijski šampion i svetski prvak, američki plivač Majkl Felps, ocenio je da je u najboljoj formi od olimpijske 2008, njegove istorijske godine. Amerikanac, koji je na Igrama u Atini 2004. osvojio šest zlatnih i dve bronzane, a u Pekingu 2008. osam zlatnih medalja, učestvuje tokom vikenda na Svetskom kupu u malim bazenima u Berlinu, nakon što je započeo sezonu u utorak u Moskvi.

Posle Berlina Felps će kod kuće započeti sa ozbiljnim pripremama za učešće na Olimpijskim igrama sledeće godine u Londonu.

Povezana vest:  Iva Obradović na korak od plasmana u London

-Smatram da sam u najboljoj formi od 2008. Mnogo sam srećniji i bolje plivam nego prošle godine. U 2009. sam imao šest meseci pauze posle Igara u Pekingu, a to je bio najgori period u mom životu – izjavio je slavni plivač.

Dvadesetšestogodišnji Felps je na Svetskom kupu u Moskvi poražen od Nemca Paula Bidermana na 200 metara slobodnim stilom. Biderman, svetski rekorder u malim bazenima, pobedio je u vremenu 1:43,15 minuta, postigavši za 16 stotinki bolji rezultat od američke plivačke legende.

Povezana vest:  PLIVANJE, Čelić bez finala na 1.500 m slobodno

Ipak, Felps je u Moskvi pobedio na 200 metara leđno rezultatom 1:53,24 minuta ispred lokalnog favorita Artema Dubovskoja, koji je zaostao 28 stotinki.

-Nije važno šta se danas događa, ima vremena da se dosta toga popravi. Nadam se da ću poboljšati pojedine stvari, a svako takmičenje će mi pomoći da se pripremim za narednu godinu – rekao je Felps.

Povezana vest:  PLIVANJE, Mandu najbrži na 50 metara slobodno

On je istakao da obaranje rekorda po broju osvojenih zlatnih olimpijskih medalja, kojeg sa 18 odličja drži sovjetska gimnastičarka Larisa Latinjina, nije visoko na listi njegovih prioriteta.

-Istinu da kažem, o tome do početka ove godine nisam ni znao. Fokusiran sam na sopstvene ciljeve i ne mogu da kontrolisem šta mogu drugi ljudi – poručio je Felps.