Serbia Grand Prix 2011

NAJJAČI PLIVAČKI MITING NA BALKANU

Zrenjanin ponovo pliva

 

Nakon jednogodišnje rekonstrukcije zatovrenog bazena, Zrenjanin će od 10. do 13. novembra biti domaćin plivačkoj eliti. Preko četrnaest zemalja Evrope i Sveta, na predstojećem plivačkom mitingu „Serbia Grand Prix – Kup Zrenjanin 2011.“ plivaće po programu evropskog prvenstva u malim bazenima. Na ovom takmičenju grad Zrenjanin proslavlja jubilej od 130 godina plivanja, odnosno prvog zabeleženog plivačkog dvoboja, što predstavlja i jedno od prvih plivačkih takmičenja na našim prostorima.

Povezana vest:  PLIVANJE, EP MAĐARSKA, Sjostrom osvojila zlato u trci na 100 metara delfin

Plivački sport u Zrenjaninu ima veoma dugu i uspešnu tradiciju, plivanje je proslavilo grad Zrenjanin koji je odnegovao vrhunske plivače. Naša reprezentativka i plivačica PK Proletera, Divna Ćosić, nije mogla da sakrije svoje oduševljenje, puštanjem u rad rekonstruisanog gradskog bazena.

-Svestna sam šta ovo znači, ne samo za mene, već i za sve moje klubske drugove, pa i sam grad Zrenjanin. Plivanje je pre svega jedan zdrav sport, i stim u vezi našem gradu je potreban i neophodan bazen, jer donosi dobro svima. Nadam se da će uz pomoć projekata Plivačkog saveza Srbije i Ministartsva za omladinu i sport, u budućnosti svi veći gradovi naše zemlje imati makar po jedan bazen – istakla je Divna Ćosić, juniorski svetski i evropski rekorder.

Povezana vest:  Prvo zlato za Srbiju u jedrenju

Jubilej grada Zrenjanina jedan je od razloga zašto se Plivački savez Sebije odlučio da ove godine spoji dva takmičenja, Kup Zrenjanin i Serbia Grand Prix 2011. Prema dosadašnjim prispelim prijavama, ovaj miting obećava jedno od najvećih plivačkih manifestacija na Balkanu u ovoj godini.

Polufinala i finala plivačkog mitinga „Serbia Grand Prix – Kup Zrenjanin 2011.“ održavaće se u popodnevnim delovima od 17 časova, u periodu od 10. do 13. novembra. Ulaz za sve zainteresovane je besplatan.

Povezana vest:  VESLANJE, Još dva srpska čamca u polufinalu SP do 23 godine