Djordje Stefanovic i Slobodan Bokanic

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI IZMEĐU FAKULTETA SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA I PSS

Plivači pod nadzorom stručnjaka

 

Plivački savez Srbije i Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, juče su ozvaničili svoju dugogodišnju saradnju potpisivanjem Sporazuma o saradnji ove dve institucije u budućnosti.

U prostorijama Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, svojim potpisima redovni profesor Dekan Đorđe Stefanović i Slobodan Bokanić predsednik Plivačkog saveza Srbije, udružili su snage u zajedničkoj saradnji na unapređivanju i afirmaciji sportsko – rekreativnih programa u oblasti plivanja.

Povezana vest:  PLIVANJE, Grčka zbog nedostatka novca ne učestvuje na EP

Saradnja će se ogledati kroz niz akcija: školovanja i permanentnog usavršavanja kadrova u sportsko – rekreativnim programima, kroz dijagnostiku i praćenje funkcionisanja programa, takođe i kroz zajedničko učešće u projektima istraživačkog karaktera, zatim stvaranje i unapređivanje postojećih materijalno – tehničkih uslova za bavljenje sportsko – rekreativnim programima, te razmenom stručnih informacija, publikacija, literature i drugih oblika stručnog materijala, kao i kroz ostale vidove saradnje od interesa za obavljanje delatnosti obe strane.

Povezana vest:  SP ZA JUNIORE i SP ZA SENIORE U NEOLIMPIJSKIM DISCIPLINAMA U PLOVDIVU (15-19. AVGUST 2012), Juniorski evropski prvak u finale s pobedom u repesažu

Da bi saradnja ove dve institucije bila što bolja i uspešnija, dogovoreno je da se Sporazum realizuje putem održavanja redovnih sastanaka predstavnika Fakulteta i Saveza, održavanjem seminara, kurseva, javnih tribina i okruglih stolova, kao i učešća u obe strane u zajedničkim projektima.

Veliki uticaj na ovaj zvanični Sporazum imao je partner Plivačkog saveza Srbije, Ministarstvo omladine i sporta R. Srbije na čelu sa Ministrom g – đom Snežanom Samardžić – Marković, preporukama i zvaničnim stavljanjem na snagu Zakona o sportu, te zahvaljujući njima u budućnosti plivački sport Srbije imaće i zvanično edukovane stručnjake sa kojima se u budućnosti očekuju mnogo bolji rezultati na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Povezana vest:  Van der Burg oborio rekord na 100 metara prsno