lochte_i_mama
Debi Felps i Ike lohte – super mame svetskog plivanja

Američki plivači Majkl Felps i Rajan Lohte potvrdili su na Olimpijskim igrama u Londonu da su najbolji na svetu, a možda su glavni uzroci uspeha njihove majke koje ih bodre na svakoj trci.
Kamere u londonskom Akvatik centru poslednjih dana često su „lovile“ Debi Felps i Ike Lohte kako, uz mnogo emocija, preživljavaju svaki trenutku tokom Majklovih i Rajanovih trka.
Gospođa Felps se, doduše, već navikla na takve situacije pošto je njen sin dominirao i na prethodnim Igrama u Pekingu.
-Tada sam shvatila da me ljudi prepoznaju na aerodromima, u vozu, čak i deca na ulici – kazala je Felpsova majka američkim medijima.
Za razliku od nje, Ike Lohte do ovih Igara nije bila poznata široj javnosti, a onda je njen sin u Londonu osvojio dve zlatne medalje.
-Stalno sam nervozna i zato se trudim da me kamere ne ulove. Pokušavam da se sakrijem – kazala je ona.
Debi Felps objasnila je da je plivanje oduvek bilo prisutno u njenoj porodici.
„Ponekad sam mislila da uopšte i nemam drugi izbor“, navela je ona.
Lohteovi roditelji Ike i njen bivši muž Stiv su dugi niz godina trenirali mlade plivače, a njihov sin je već sa 10 godina pokazao da je veliki talenat.
Rajan, prema tvrdnjama majke, svoje medalje sa seniorskih takmičenja poklanja mladim plivačima koje sretne na mitinzima širom SAD.
-Veoma sam ponosna na njega zbog toga – istakla je ona.
Debi Felps je, posle razvoda od supruga Freda, sama podigla i vaspitala Majkla i njegove dve sestre.
-Nemam nikakav konkretan savet za samohrane majke. Ja sam samo podržavala svoju porodicu, trudila sam se da budem jaka. Ne dozvolite deci da vam sa odmah izmigolje iz ruku – poručila je gospođa Felps.
Njen sin će večeras na Igrama u Londonu plivati finalnu trku štafeta na 4×100 mešovito, što će mu biti poslednja trka u karijeri.
-Ovo je bilo jedno divno putovanje za celu porodicu – rekla je Debi Felps, čiji sin je rekorder OI sa 21 medaljom, od kojih su 17 zlatne.
Ona je dodala da je Majklu potrebno vreme da se odmori, a posle da odluči šta će raditi u životu.

Povezana vest:  Torpu se popravlja stanje, komentarisaće Komonvelt Igre