ivan_lendjer_25_maj

Saopštenje Plivačkog kluba PROLETER posle izjava plivača

Posle izjave o kupovini ulaznica od strane plivača Proletera kako bi odradili trening po ustaljenom režimu, (na dan posle održavanja spektakularne Velike nagrade Srbije u plivanju u Zrenjaninu) i reakcije Grada, Plivački klub PROLETER izdaje sledeće saopštenje:

Plivački Klub PROLETER odobrava i pozdravlja brzu reakciju i izjavu Gradonačelnika Zrenjanina Gospodina Ivana Bošnjaka, da se vrhunskim plivačima koji predstvljaju ponos Grada mora obezbediti adekvatan tretman i odgovarajući uslovi za rad.

Ne dovodeći ni jednog trenutka u pitanje poštovanje donete odluke UO JU „SPORTSKI OBJEKTI“ o produženja termina za korišćenje bazena od strane građana, ostaje nejasno zašto je odluka o promenama termina doneta bez bilo kakvih konsultacija sa Upravom gradskog bazena i jednim delom korisnika bazena (više klubova) što je bila dugogodišnja praksa. Ističemo da smo u dosadašnjem radu imali konstruktivnu i uspešnu saradnju sa rukovodstvom i radnicima gradskog bazena.

Povezana vest:  Budimpešta domaćin SP u plivanju 2017. godine

Koristimo priliku da javnosti i predstvavnicima vlasti jasno stavimo do znanja sledeće: Jedina politika kojom se bavi rukovodstvo PK Proleter jeste da što više naše dece zainteresuje za plivački sport, i da svojim članovima, među kojima su i vrhunski sportisti svetskog ranga, obezbedi najbolje moguće uslove za trening i dalje napredovanje. Ovim putem demantujemo bilo kakvu povezanost Ministartstva za sport i omladinu sa novonastalom situacijom, kako je predstavljeno u pojedinim medijima, čak naprotiv, Ministarstvo je svojim angažovanjem u koordinaciji sa Olimpijskim komitetom Srbije i Plivačkim savezom Srbije unapredilo uslove za razvoj vrhunskog sporta.

Povezana vest:  NAJUSPEŠNIJA ''VELIKA NAGRADA SRBIJE – KUP ZRENJANIN 2013'' , 43 NOVA DRŽAVNA REKORDA

Napominjemo da plivanje u Zrenjaninu ima tradiciju dugo preko 130 godina, a tokom 65 godina postojanja, plivački kluba Proleter je uvek bio u vrhu Jugoslovenskog i Srpskog plivanja. Na poslednje tri Olimpijade Srbiju su prestavljala tri naša člana (Najdanovski,Lenđer,Silađi).

Još jednom, zahvaljujemo G-dinu Gradonačelniku na pokazanom razumevanju uz uverenje da će on učiniti sve da se u budućem periodu rekonstruiše i otvoreni olimpijski bazen u Zrenjaninu kako bi naši plivači mogli da se adekvatno pripremaju za Olimpijske igre u Brazilu. Ovim putem pozivamo G-dina Gradonačelnika da organizujemo zajednički ispraćaj naših plivača u Francusku, na Evropsko prvenstvo.

Povezana vest:  Nataša Janjić sportistkinja godine u Mađarskoj