Ivan lendjer so 2012PLIVANJE
Oboreno šesnaest državnih rekorda

Zimsko državno prvenstvo Srbije u plivanju za Kadete, Omladince i Apsolutnu kategoriju, održano je proteklog vikenda od 15. do 17. marta u Zrenjaninu, na kojem je oboreno ukupno šesnaest ( 8 apsoultnih, 3 juniorska i 5 kadetskih ) nacionalnih rekorda. Na gradskom bazenu SC ,,JUG“ učešće je uzelo 356 plivača iz 37 klubova Srbije.
Ovog vikenda bilo je pravo uživanje biti deo Zimskog državnog prvenstva u plivanju u Zrenjaninu. Bila je prava privilegija prisustvovati obaranju šesnaest nacionalnih rekorda, koji su se ređali kao na traci. Prva dva dana oboreno je po šest, a poslednjeg četiri državna rekorda. Plivači učesnici ovogodišnjeg Zimskog državnog prvenstva za 2013. takmičili su se u tri kategorije: pojedinačnoj i ekipnoj kadetskoj i juniorskoj i pojedinačnoj apsolutnoj konkurenciji. Prvaci Srbije u ekipnoj kadetskoj kategoriji postali su plivači PK Novi Sad iz Novog Sada, II mesto zauzela je ekipa PK Vojvodine iz Novog Sada, dok je III mesto pripalo plivačima PK Spartak iz Subotice. U juniorskoj kategoriji najbolja je bila ekipa PK Partizan iz Beograda koja je ponela naslov šampiona Srbije, dok je II mesto zauzela PK Vojvodina iz Novog Sada, a III PK Novi Sad iz Novog Sada.
Svoj kvalitet i dominaciju u pojedinačnoj apsolutnoj kategoriji ponovo su potvrdili novi-stari šampioni: Ivan Lenđer, Silađi Čaba, Radovan Siljevski, Stefan Šorak, Miroslava Najdanovski, Tijana Vukanović, Boris Stojanović, Jovana Bogdanović i Nikola Trajković.

Povezana vest:  VESLANJE, Italija nova trenažna destinacija nakon Turske