djordjevic srb argĐorđević: Odbrana i timska igra naši aduti na SP

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je posle pobede nad Argentinom na Ačibadem Trofeju Beograda da će agresivna odbrana i timska igra biti glavno oružje ekipe na Svetskom prvenstvu u Španiji.
-Pristup igri, koji polazi iz odbrane je naše najjace oružje koje moramo, ne da dovedemo do perfekcije, već da težimo ka tome. Od početka smo dobro ušli u meč, odgvorili snažnom i timskom košarkom, što je rezultiralo vetrom u leđa koji nas je vodio do kraja utakmice – rekao je Đorđević na konferenciji za medije.
Srbija je večeras u Beorgadskoj areni savladala Argentinu sa 82:67 u polufinalu turnira Trofej Beograda.
Đorđević je dodao da mu se ne sviđa veliki broj grešaka i da će na tome raditi do početka SP.
-Bilo je i grešaka, ima par stvari koje moramo da popravimo, pojedinci moraju da se uklope u sistem igre, bez individualnih akcija. Donekle ih razumem, jer svako traži najbolju partiju. Moramo da spustimo zahteve i ne težimo perfektnu utakmicu. To će doći kada bude bilo potrebno, sada je važno da kroz igru u odbrani i za tim pronađu svoje mesto u timu. Na taj način tim ide napred – rekao je Đorđević.
Selektor je objasnio da zbog čega nije u igru uvodio kapitena Nenada Krstića.
-Krstić je u Beogradu odradio sa nama par treninga i moramo da budemo pažljivi s njim. Ovo danas nije bila utakmica za njega zbog snage brzine protivnika i u ovom trenutku on nije u formi za ovakav tempo košarke – rekao je Đorđević.
Košarkaš Srbije Stefan Jović je pohvalio publiku, „koja je uvek bila uz reprezentaciju“.
-Još sam pod euforijom, bila je sjajna atmosfera. Od početka smo preuzeli kontroli, imali više asistencija, svi igrači daju maksimum i krasi nas sjajna atmosfera. Napravili smo dobar posao i u Francuskoj i Italiji, dostigli smo nivo koji želimo, ali i dalje postoje oscilacije u igri igreške, koje moramo da svedemo na najmanu meru -rekao je Jović.

Povezana vest:  JADRANSKA LIGA, Pobeda Radničkog, slavlje Zadra u hrvatskom derbiju

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES