tony parker

Parker: Ponosan sam na reprezentaciju

Francuski košarkaš Toni Parker rekao je danas da je ponosan zbog toga što je njegova reprezentacija osvojila bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu. 
-Bio sam u kontaktu sa igračima, sa selektorom posle svakog meča. Razgovarao sam sa njima o taktici, osećao sam se kao da sam bio tamo… Osećao sam se čudno kad sam video da tim igra bez mene – rekao je Parker za francuske medije. 
Parker je propustio nedavno završeno Svetsko prventvo u Španiji, na kojem je Francuska osvojila bronzanu medalju pobedivši Litvaniju u borbi za treće mesto. 
-Bio sam veoma ponosan na njih. Mnogi su mislili da neće ništa postići, ali napravili su veliki podvig pobedivši Španiju u četvrtfinalu, što je jedna od najvećih pobeda u istoriji. To im je dalo samopouzdanja da osvoje bronzanu medalju, prvu za Francusku na Svetskom kupu – kazao je košarkaš San Antonija. 
Francuska će biti jedna od zemlja domaćina Evropskog prvenstva 2015. godine, a Parker veruje da ekipa iskustvo iz Španije može da iskoristi na tom takmičenju. 
Parker je u više navrata izjavljivao da želi da igra pred franciskim navijačima na Evropskom prvenstvu, a šampionat sveta u Španiji ga je ubedio da će na prvenstvu naredne godine morati da nastupe sa najjačim timom. 
-Igrati na domaćem terenu nije lako. Moraćemo da izvedemo najbolji tim – dodao je Parker. 

Povezana vest:  Đorđević: Ne sme da postoji "anonimna" igra u timu