ivica dacic 1 kznTurskom ambasadoru uručen demarš zbog ubistva navijača

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručilo je danas demarš ambasadoru Turske u Beogradu Mehmetu Kemalu Bozaju zbog ubistva navijača Crvene zvezde u Istanbulu gde se igrala košarkaška utakmica Galatasaraj-Crvena zvezda, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.
-Tražimo istinu o tom zločinačkom aktu – rekao je Dačić na redovnoj izbornoj skupštini Jedisntvene Srbije u Beogradu i dodao da će turski ministar sporta danas sa aerodroma u Istanbulu ispratiti posmrtne ostatke nastradalog nacijača.
On je podsetio da su pre više od nedelju dana turski navijači bili u Beogradu zbog jedne utakmice i naglasio da su dočekani uz velike mere bezbednosti.
Navijač Crvene zvezde ubijen je sinoć u blizini sportske hale u Istanbulu gde je srpski košarkaški klub igrao sa Galatasarajem.
Generalni konzul Srbije u Istanbulu Zoran Marković rekao je Tanjugu da je naš navijač uboden nožem u grudi u tuči ispred hale „Abdi Ipekči“ gde se igrala košarkaška utakmica.
Prema njegovim rečima, ovo je „teroristički akt na naše građane od strane turskih huligana“.
Srpski konzul je rekao da je reanimacija mladića trajala pet sati i da je on umro od obilnog krvarenja, mada su se turski lekari izuzetno borili za njegov život.
Beogradski mediji preneli su da je smrtonosne povrede nožem zadobio dvadesetpetogodišnji mladić iz Zemuna.
Tokom utakmice koju je Galatasaraj u usijanoj atmosferi dobio posle dva produžetka sa 110:103 navijači turskog kluba u nekoliko navrata skandirali su „Kosovo, Kosovo“, dok je trener Ergin Ataman posle meča nazvao navijače Crvene zvezde „teroristima“, aludirajući na incidente uoči susreta dva kluba.

Povezana vest:  Vujošević: Bez kalkulacija protiv Lokomotive i Cedevite