zvezda galatasaraj

Ataman: Želim u Beograd, nemam problem sa prijateljima

Trener Galatasaraja Ergin Ataman rekao je danas da ima želju da dođe u Beograd na meč protiv Crvene zvezde u Evroligi, ali dodao da to pitanje nije u njegovoj nadležnosti.
Crvena zvezda i Galatasaraj ponovo će se sastati u Evroligi, u TOP16 fazi, a prvi duel na programu je 15. ili 16. januara u Kombank areni.
-Ne želim više da komentarišem u vezi toga. Izjavu sam dao u momentu kada nisam znao da je navijač ubijen, posle čega sam se izvinio srpskom narodu. Nemamo problem sa srpskim prijateljima, a nadam ni oni sa nama. Turska je miroljubiva zemlja, a veliki broj srpskih košarkaša i trenera radi u ovde. Želim da dođem u Beograd, ali premijer Srbije je rekao da sam nepoželjan. To pitanje je van naše nadležnosti i na njemu radi Ministarstvo inostranih poslova – rekao je Ataman za turski Fanatik.
Premijer Aleksandar Vučuć je turskom treneru poručio da nije dobrodošao u Srbiju, pošto je navijače Zvezde nazvao teroristima nakon nereda u Istanbulu kada je ubijen Marko Ivković. Ataman se sutradan posle nemilih događaja izvinio, rekavši da u trenutku kada je to izjavio nije znao za ubistvo navijača crveno-belih.

Povezana vest:  Srbija izborila plasman na Olimpijske igre, Portoriko pobeđen sa 108-77