vujosevic-derbiVujošević: Demonstrirali smo kvalitet i pobedili favorita
 
Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da su njegovi košarkaši demonstrirali kvalitet protiv Crvene zvezde i da je zadovoljan večerašnjom pobedom.
-Jako sam zadovoljan ovom pobedom, što možda i ne treba da se kaže, nego se podrazumeva. Zvezda je zaista veliki protivnik, bili su favoriti pre ove utakmice. Igrači Partizana su demonstrirali svoj kvalitet, pokazali svoju želju, dobili velikog protivnika u utakmici u kojoj je protivnik bio favorit – rekao je Vujošević novinarima posle utakmice u hali Pionir.
Partizan je kao domaćin savladao Crvenu zvezdu sa 77:63 u 23. kolu Jadranske lige i tako zabeležio važnu pobedu u borbi za što viši plasman u regularnom delu tog takmičenja.
-Utakmica je psihološki bila teža za nas nego za njih, ali iz te opuštenosti je proizilazila i opasnost. Hvala igračima pre svega i navijačima – kazao je Vujošević.
Partizan će u narednom kolu igrati protiv Mege, a potom i Zadra I Budućnosti. Vujošević je posebno istakao sledećeg protivnika crno-belih, a za predstojeći susret kazao je da će biti „veoma težak“.
-Koliko je realno da Partizan bude drugi? S jedne strane je verovatno interes srpske košarke da ima dva tima u Evroligi. Pitanje je koliko smo mi u klubovima u stanju da zaista sagledamo taj interes na takav način – rekao je Vujošević.
Trener Partizana je rekao da je Zvezda „napravila rezultate za svaku pohvalu“, u Jadranskoj ligi i Top16 fazi Evrolige.
-To se s pravom komentariše da je veliki uspeh, objektivno. Meni je žao što nije tako i za nas u toj fazi takmičenja bilo. Osvojili su i kup – rrekao je Vujošević.
On je kazao da je Zvezda „tim koji pošteno radi svoj posao i vredi onoliko para koliko dobije“, kao i to da „pošteno zarađuje taj novac“.
-Žao mi je što se neka moja istupanja pogrešno tumače, kao da sam ja protiv tih ljudi koji igraju i protiv navijača Crvene zvezde. To nema veze sa onime što ja pričam. Suština je i da je Partizan veliki klub i da ima velike rezultate i da su Partizan i Zvezda deo tradicije i simboli Beograda i da bi moralo o njima podjednako da se vodi računa – kazao je Vujošević.
Košarkaš Partizana Aleksandar Pavlović čestitao je Zvezdi na „dobro odigranoj utakmici“.
-Imali smo mnogo vremena da se pripremimo i uradili smo skoro sve. U trećoj četvrtini smo bili svesni da su oni jedna od najboljih ekipa u Jadranskoj ligi, stisnuli smo još više u odbrani i još bolje odigrali. Za nas je bila teža utakmica. Oni su prvi pa su prvi, a mi se borimo za što bolju poziciju. Samim tim, morali smo da imamo veći motiv – rekao je Pavlović.
 
PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES
Povezana vest:  NBA VESTI, Majami trijumfovao i u Medison Skver Gardenu